foto: Evija Trifanova/LETA
Truksnis paziņo, ka, neraugoties uz vairākumu Jūrmalas domē, ZZS veiks pārrunas ar iespējamiem sadarbības partneriem
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.
Politika
2021. gada 6. jūnijs, 19:08

Truksnis paziņo, ka, neraugoties uz vairākumu Jūrmalas domē, ZZS veiks pārrunas ar iespējamiem sadarbības partneriem

Jauns.lv / LETA

Neraugoties uz iegūto vairākumu, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) veiks pārrunas ar iespējamiem sadarbības partneriem Jūrmalas domē, teica Jūrmalas mērs un ZZS saraksta līderis Gatis Truksnis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vispirms sarunas notikšot ar pašreizējā sasaukuma ZZS sadarbības partneriem "Saskaņu". Truksnis augstu vērtē sadarbību ar šo politisko spēku, norādot, ka partneri nekad nav pievīluši, vai uzspieduši savas ideoloģiskās prasības.

Viņš skaidroja, ka sadarbība ar "Saskaņu" vienmēr bijusi pragmatiska un tikuši risināti saimnieciski jautājumi. Darbs pašvaldībā esot daudz mazāk politizēts un neesot jārisina ne valodas jautājumi, ne jācīnās par ārpolitiku.

Truksnis norādīja, ka sadarbības partneru atrašana ZZS nebūs pašmērķis, jo ar astoņām deputātu vietām partijai esot pietiekami, lai nodrošinātu domes lēmumu pieņemšanu un īstenotu savu programmu.

Turklāt esot partijas, kas jau savilkušas sarkanās līnijas vai arī jau iepriekš kļuvis skaidrs, ka sadarbība nevar izveidoties.

Truksnis piebilda, ka vēlētāji ir novērtējuši viņa vadītās domes darbu, un to, ka ZZS ir izpildījusi vēlētājiem dotos solījumus. Tas esot bijis iespējams, jo ZZS Jūrmalā nesolot to, ko nevar izpildīt.

Kā ziņots, būtiski uzlabojot rezultātu, pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā uzvarējusi pilsētas mēra Trukšņa ZZS, kas ieguvusi astoņas no 15 deputātu vietām domē, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

Bez Trukšna Jūrmalas domē no ZZS saraksta ievēlēta Rita Sproģe, Dace Riņķe, Irēna Kausiniece, Ieva Taranda, Inese Kārkliņa, Jānis Lediņš un Anita Adijāne.

Nacionālā apvienība ieguvusi divas vietas domē, kurās ievēlēts Andris Čuda un Rolands Parasigs-Parasiņš. Arī "Saskaņai" ir divas vietas, vēlētājiem domē ievēlot Larisu Loskutovu un Andreju Morozovu. Līdzīgs rezultāts arī partijai "Tev, Jūrmalai", no kuras ievēlēti Mārtiņš Stulpiņš un Uldis Kronblūms.

Savukārt "Jaunās Vienotības"/"Kustības "Par!"" saraksts ieguvis vienu pašvaldības deputāta mandātu, tas pienākas Intam Dālderim.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās