foto: Paula Čurkste/LETA
Ziedonis Caune drošs par iespēju saglabāt Jelgavas novada domes priekšsēdētāja amatu
Jelgavas novada dome priekšsēdētājs Ziedonis Caune.
Politika
2021. gada 6. jūnijs, 17:23

Ziedonis Caune drošs par iespēju saglabāt Jelgavas novada domes priekšsēdētāja amatu

Jauns.lv / LETA

Nekas neliecina, ka Latvijas Zemnieku savienība (LZS) Jelgavas novada domē varētu zaudēt varu un domes priekšsēdētāja amatu, sacīja novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (LZS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienlaikus viņš prognozēja, ka sīvas cīņas domē gaidāmas par izpilddirektora amatu, ņemot vērā jaunā novada izmēru un amata nozīmīgumu pašvaldībā.

Komentējot LZS iegūtos sešus mandātus domē, Caune pauda, ka uz šādu rezultātu arī cerējis. Esot bijuši kolēģi, kas politiskajam spēkam prognozējuši vairāk vietu, taču, ņemot vērā Ozolnieku novada pievienošanu Jelgavas novadam, rezultāts esot labs.

Caune apgalvoja, ka viņam nav "sarkano līniju" attiecībā uz domē iekļuvušajiem spēkiem. Nākamnedēļ politiķis gatavojas sākt sarunas ar domē pārstāvētajām partijām, sākot ar Latvijas Zaļo partiju (LZP) un Latvijas Reģionu apvienību (LRA), kas novada domē katra ieguvusi pa trim mandātiem. Jautāts, vai, iegūstot atbalstu no šiem spēkiem, sarunas ar citiem netiks turpinātas, Caune atbildēja noliedzoši, apgalvojot, ka vēlas izveidot pēc iespējas stabilāku koalīciju.

Caune uzsvēra, ka arī līdz šim domē ir bijušas situācijas, kad viena saraksta deputāti sadalījušies un darbojušies gan koalīcijā, gan opozīcijā, tāpēc arī pašlaik nav zināms, kāds varētu būt mandātu sadalījums. Vienlaikus domes priekšsēdētājs atzina, ka pašlaik nekas neliecina, ka viņš varētu zaudēt amatu.

LRA saraksta līderis Jelgavas novadā, bijušais Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš aģentūrai LETA sacīja, ka no LRA ievēlētie kandidāti vēl nav pārrunājuši sadarbības iespējas ar LZS. Vienlaikus Liepiņš uzsvēra, ka pats personīgi neatbalstīs Cauni. "Esmu gatavs sēsties pie galda ar jebkuru cilvēku, kuram ir pieredze, spēja vadīt, enerģija un dzīves principi," komentēja Liepiņš, piebilstot, ka Caune šīm prasībām neatbilst.

Bijušais Ozolnieku domes priekšsēdētājs novērtēja Ozolnieku novada iedzīvotāju aktivitāti vēlēšanās, pateicoties kurai jaunajā Jelgavas novada domē desmit no 19 būs Ozolnieku novada pārstāvji.

Pēc Liepiņa paustā, turpmākā domes kursa un domes priekšsēdētāja noteikšanā izšķirošā būs LZP nostāja.

Jau ziņots, ka Jelgavas novadā pašvaldību vēlēšanās LZS ieguvusi sešus no 19 mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

Novada domē no partijas ievēlēti Caune, Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte, Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola, SIA "Duke" valdes priekšsēdētāja Lolita Duge, Jelgavas novada pašvaldības deputāti Juris Lavenieks un Aivars Naglis.

Trīs deputātu mandātus ieguvusi LRA, no kuras ievēlēti Liepiņš, izdienas pensiju saņemošais Iekšlietu ministrijas robežsardzes pulkvedis Vidmants Rinkuns, kā arī Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktora vietniece izglītības jomā Dina Tauriņa.

No LZP ievēlēti trīs deputāti - Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Andris Ozoliņš, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra inženiertehniskās nodaļas vadītājs un iepirkumu speciālists Jānis Kažotnieks un SIA "Binex" valdes priekšsēdētājs Ģirts Neija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Jaunā vienotība" ieguvusi divus mandātus - novada domē ievēlēti Ozolnieku novada domes deputāti Uldis Ainārs un Artūrs Semjonovs. Tāpat divus mandātus ieguvusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" - ievēlēti SIA "Mežacīruļi" vadītāja vietnieks Oskars Cīrulis un ZS " Liepziedi" īpašnieks Gundars Liepa.

Divas deputātu vietas Jelgavas novada domē ieguvusi "Latvijas attīstībai", kuras sastāvā ievēlēti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministra padomnieks Madars Lasmanis un Aizsardzības ministrijas ministra padomnieks Emīls Dobrājs. Savukārt "Saskaņa" ieguvusi vienu mandātu - ievēlēta Jelgavas novada domes deputāte Irina Dolgova.