foto: Valsts kanceleja.
Muižniecei nozare nav sveša - pati reiz strādājusi skolā; popularitāti nevēlas prognozēt
Sabiedrība
2021. gada 2. jūnijs, 23:47

Muižniecei nozare nav sveša - pati reiz strādājusi skolā; popularitāti nevēlas prognozēt

Jauns.lv

Popularitāti vērtēs sabiedrība un nozare, tā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Panorāma" norādījusi izglītības un zinātnes ministres amata kandidāte Saeimas deputāte un bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārā sekretāre Anita Muižniece (JKP). Viņai gan izglītības nozare nav sveša - pati reiz strādājusi skolā. 

"Popularitāti ne jau es mērīšu. To vērtēs sabiedrība un nozare. Izdarīs secinājumus," LTV norādījusi Muižniece. 

Līdzšinējā ministre Ilga Šuplinska (JKP) bija valdības nepopulārākā ministre.

JKP priekšsēdētājs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns skaidroja, ka lēmums nomainīt Šuplinsku esot pieņemts sabiedrības labā. 

Muižniecei, kas gatava sēsties ministres krēslā, izglītības nozare nav sveša - viņa pati reiz strādājusi skolā. 

"Es domāju, ka tas nav jautājums par to, vai darīt labāk. Mēs turpināsim strādāt kā vienota komanda. Savukārt valdes vai koalīcijas lēmumi - tie būtu jākomentē cilvēkiem, kas tos pieņem," LTV norādījusi Muižniece. 

Tikšanās ar ministru amata kandidātiem; sadarbības memoranda parakstīšana

gallery icon
41

Viņa arī paudusi gatavību turpināt kolēģes iesāktos darbus, proti, nākamnedēļ virzīt Saeimā Augstskolu likumprojekta apstiprināšanu un sakārtot izglītības iestādes tā, lai 1.septembrī visiem skolēniem būtu iespējas atsākt mācības klātienē.

Tāpat esot gatava iestāties par taisnīgu un pedagogu prestižu veicinošu atalgojuma sistēmu.

Savukārt plašāku ieskatu par iecerētajiem darbiem un to, vai saglabās deputātes mandātu, Muižniece solīja komentēt pēc Saeimas balsojuma ceturtdien.

Šuplinskas vadībā ātrākus tempus uzņēmusi augstskolu reforma, par ko tuvākajā laikā balsos Saeima. Augstākās izglītības iestādes pašas gan reformu kritizē. Arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība norāda, ka tai ar ministri neesot izveidojies nepieciešamais dialogs. 

Ministre Ilga Šuplinska dzīvē un darbā

gallery icon
28