Politika
2021. gada 2. jūnijs, 18:59

Petraviča: par to, ka būs jāatstāj ministres amats, uzzināju šorīt telefoniski no Kariņa

Jauns.lv

Par to, ka būs jāatstāj ministres amats, šorīt telefoniski uzzināju no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV), sociālajā vietnē "Facebook" raksta labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Viņa atzīst, ka runas par to virmojušas kopš pagājušās nedēļas. "Situācija ar "KPV LV" izslēgšanu no valdības raksturo jaunās un vecās politiskās kultūras atšķirības. Ceru, ka arī nākamais ministrs turpinās darbu pie nevienlīdzības mazināšanas," norāda Petraviča. 

Politiķes Ramonas Petravičas košais stils

gallery icon
47

Ministre arī uzskata, ka, viņai strādājot amatā, labklājības jomā ir izdarīts vairāk nekā iepriekšējos desmit gados kopā, iepriekš viņa norādīja aģentūrai LETA.

Viņa norādīja, ka partijas pārstāvji ticējuši Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) un pārējo koalīcijas partneru paustajam, ka koalīcijas partneru sarunas tiks turpinātas pēc pašvaldību vēlēšanām, tāpēc pašreizējā steiga neesot saprotama.

Labklājības ministre ļoti pozitīvi vērtē pēdējos divos gados paveikto, akcentējot, ka starp viņas paveiktajiem darbiem ir minimālo ienākumu līmeņa celšanas jautājuma iekustināšana. Tāpat palielinātas minimālās pensijas un sociālā nodrošinājuma pabalsti, kā arī nolemts no 2022.gada palielināt bērnu valsts pabalstu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka turpmāk koalīcija strādās bez partijas "KPV LV", to trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Tādējādi turpmāk koalīcijā darbosies Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Attīstībai/Par" (AP), Nacionālā apvienība (NA) un "Jaunā vienotība" (JV). Kariņš piebilda, ka koalīcijas darba turpināšana bez "KPV LV" bijusi "partneru vienošanās turpināt darbu kompaktā veidā".

Premjers paziņoja, ka, "KPV LV" pārtraucot dalību koalīcijā, šīs partijas pārraudzībā esošajiem ministru amatiem izvirzīs Mariju Golubevu (AP), Gati Eglīti (JKP), Jāni Vitenbergu (NA), bet izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) vietā stāsies Anita Muižniece (JKP). Par Šuplinskas nomaiņu Kariņš sacīja, ka arī tā bijusi "partiju vienošanās".

Ministre Ilga Šuplinska dzīvē un darbā

gallery icon
28

Līdz šim "KPV LV" valdībā pārstāvēja divi ministri - iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un labklājības ministre Ramona Petraviča.

Vitenbergs tiks atkārtoti iecelts ekonomikas ministra amatā, Golubeva tiks iecelta par iekšlietu ministri, bet Eglītis - par labklājības ministru.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) un labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) pildīs pienākumus līdz gaidāmajām izmaiņām valdībā.

Trešdien oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēts Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) rīkojums, ar kuru no šodienas Ģirģens, Šuplinska un Petraviča ir atbrīvoti no amatiem.