foto: LETA
Kas noticis ar Staķa un Rinkēviča noņemto Baltkrievijas oficiālo karogu?
Rīgas Dome mierina - karogs kā tāds esot sveiks un vesels.
Sabiedrība
2021. gada 29. maijs, 06:44

Kas noticis ar Staķa un Rinkēviča noņemto Baltkrievijas oficiālo karogu?

Jauns.lv

Ar Aleksandra Lukašenko režīmu saistīto Baltkrievijas valsts oficiālo karogu prom no dekoratīvās instalācijas Rīgas centrā 25. maijā aizvāca galvaspilsētas mērs Mārtiņš Staķis (“Attīstībai/Par!”) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kopš tās dienas gan Latvijā, gan ārvalstīs, īpaši Baltkrievijā un Krievijā, šis solis, kas bijusi reakcija uz Lukašenko režīma veikto “Ryanair” reisa piespiedu nosēdināšanu Minskā, izsaucis viedokļu vētru.

No Baltkrievijas izraidīts Latvijas vēstnieks, un arī Baltkrievijas vēstniecība Latvijā nu kļuvusi tukšāka, diplomātiem dodoties prom.

Līdzās citiem hokeja čempionāta dalībvalstu karogiem Baltkrievijas oficiālo karogu aizstāj ar vēsturisko sarkanbalto

Pirmdien Rīgā, pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts ...

gallery icon
20

Kaimiņvalsts mediji tikmēr ķērās pie īpaši emocionālas notikuma kritizēšanas, un arī Latvijā netrūka kritiķu Rinkēviča un Staķa rīcībai.

Tikmēr neatbildēts ir palicis jautājums par to, kas tad īsti noticis ar oficiālo, zaļi sarkano Baltkrievijas valsts simbolu.

Lai noskaidrotu vairāk, Jauns.lv vērsās Rīgas Domē (RD), kur mierināja – karogs kā tāds esot sveiks un vesels. Tas glabājas noliktavā kopā ar citu valstu karogiem.

RD Izglītības, kultūras un sporta departamentā informēja: “Pilsētas svētku noformējuma nodaļas rīcībā ir dažādu valstu, kā arī Rīgas pilsētas karogi, kas tiek glabāti noliktavā un izmantoti pilsētas noformējumam atbilstoši notikumam.”

Valstu karogu Pasaules čempionātam hokejā izgatavošanu, pamatojoties uz līgumu, veikusi firma SIA “Abi2”, informēja domē.

Jau ziņots, ka Baltkrievija izsaukusi globālu sašutumu, 23. maijā piespiežot Minskā nosēsties lidsabiedrības "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnai, lai aizturētu baltkrievu opozīcijas žurnālistu Romānu Protaseviču.

Minskā nosēdina "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu

Lidsabiedrība "Ryanair" svētdien paziņoja, ka tās pasažieru lidmašīna ceļā no Atēnām uz Viļņu nosēdināta Minskas lidostā, jo no Baltkrievijas dispečeriem ...

gallery icon
15

Eiropas Savienības (ES) līderi jau nākamajā dienā nolēma aizliegt Baltkrievijas lidmašīnām lidot ES gaisa telpā, kā arī ieteica ES lidsabiedrībām izvairīties no Baltkrievijas gaisa telpas.  

Pagājušajā pirmdienā savu nostāju par Aleksandra Lukašenko rīcību pauda arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, demonstratīvi nomainot dekoratīvajā podestā Rīgas centrā iestiprināto Baltkrievijas oficiālo karogu pret vēsturisko brīvās Baltkrievijas baltsarkanbalto karogu, kuru kopš 2020. gada 9. augusta prezidenta vēlēšanām protestos lieto Lukašenko opozicionāri.