foto: Juris Rozenbergs
Iesniegti priekšlikumi par Covid-19 ierobežojumu atvieglojumiem dažādās jomās
Sabiedrība
2021. gada 25. maijs, 18:50

Iesniegti priekšlikumi par Covid-19 ierobežojumu atvieglojumiem dažādās jomās

Jauns.lv / LETA

Saeimā iesniegti priekšlikumi par Covid-19 ierobežojumu atvieglojumiem dažādās jomās, tajā skaitā attiecībā uz daļu no jauniešu sporta, sabiedrisko ēdināšanu ārtelpās un veikalu darbību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paredzēts, ka likumprojektu, kurā iesniegti šie priekšlikumi, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršana komisija skatīs trešdien, 26.maijā.

Partijas "Likums un kārtība" (LK) vadības pārstāvji, Saeimas deputāti Jūlija Stepaņenko, Ļubova Švecova, Karina Sprūde un Aldis Gobzems rosina iekštelpās atļaut bērnu un jauniešu hokeja nodarbības un daiļslidošanas nodarbības, ievērojot konkrētu veselības drošības protokolu - ne mazāk kā 50 kvadrātmetrus uz katru bērnu ar ierašanos uz treniņu pilnā ekipējumā, izņemot slidas un neizmantojot ģērbtuves.

Līdzīgu priekšlikumu virzījuši deputāti Krišjānis Feldmans (JKP) un Gatis Eglītis (JKP) rosinot to attiecināt bērnu un jauniešu hokeja sporta treniņiem, kā arī nosakot ogļskābās gāzes jeb CO2 koncentrācijas gaisā maksimālo atļauto līmeni treniņu telpās.

Abi deputāti kopā ar kolēģi Reini Znotiņu (JKP) aicina atļaut mācības no 1. līdz 4. klasei, savukārt vienas klases izglītojamiem pamatizglītības vai vidējās izglītības pakāpē nodarbības atļaut īstenot klātienē ārtelpās līdz 20 personām. Nosacījumu par 20 personām grupā rosināts attiecināt arī uz profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības un māksliniecisko kolektīvu nodarbībām ārtelpās.

Savukārt parlamentārieši no LK aicina uzdot Ministru kabinetam piecu darba dienu laikā pēc šo grozījumu spēkā stāšanās izstrādāt sezonālo darbības plānu bērnu un jauniešu vasaras sporta treniņu procesa, sacensību un sporta nometņu organizēšanai iekštelpās un ārtelpās.

Cilvēki Rīgā steidz pavadīt laiku Covid-19 pandēmijas laikā atvērtajās restorānu terasēs

Arī sestdien, 8. maijā, Rīgā netrūka cilvēku, kas steidza izmantot iespēju, jo otro dienu kā atvērtas restorānu terases.

gallery icon
45

Parlamentārietis Viktors Valainis (ZZS) rosinājis valdībai uzdot līdz 1.jūlijam notikt drošības prasības un norises kārtību, lai atjaunotu starptautisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļauto starptautisko sporta sacensību izlašu sportistiem norisi klātienē ar skatītāju piedalīšanos.

Deputāti Vjačeslavs Dombrovskis un Evija Papule rosina atjaunot bērnu un jauniešu vasaras nometņu darbību no 15.jūnija, valdībai izdodot attiecīgus noteikumus. Tāpat parlamentārieši aicina vecākiem kompensēt bērnu un jauniešu vasaras nometnes izmaksas 200 eiro apmērā par katru bērnu.

Stepaņenko, Švecova, Sprūde un Gobzems no savas puses aicina tirdzniecības dalībniekiem atļaut sniegt tirdzniecības pakalpojumus apmeklētājiem telpās, kurās vienam apmeklētājam ir nodrošināts ne mazāk kā 15 kvadrātmetriem no publiski pieejamās telpu platības. Tādējādi tiktu atļauts lielāks skaits apmeklētāju skaits, nekā pašlaik, kad vienam apmeklētājam jānodrošina 25 kvadrātmetri.

Vai aina pie veikaliem izmainījusies? 09.04.2021

gallery icon
40

Savus rosinājumus atvieglojumus noteikšanai iesniegusi arī Latvijas Tirdzniecības asociācija, taču, lai tie kļūtu par oficiāliem priekšlikumiem, kādam no deputātiem par to jārosina balsojums, kurā tas jāatbalsta.

LK deputāti rosina pagarināt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju ārtelpās pašlaik atļauto darba laiku no plkst.21 uz plkst.24. Parlamentārieši arī rosina ierobežot Ministru kabineta tiesības, ļaujot valdībai Covid-19 ierobežojumus noteikt, ja iepriekš ir saņemts Saeimas apstiprinājums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Deputāti Feldmans un Eglītis un Saeimas Tautsaimniecības komisija rosina visām ārstniecības un ārstniecības atbalsta personām ļaut sniegt profesijai atbilstošus pakalpojumus.

Deputāts Uldis Burdriķis (JKP) aicina atļaut sniegt tetovēšanas pakalpojumus, ievērojot Ministru kabineta noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.