foto: LETA
Saeimas deputāts Bikše aicina aizturēt Baltkrievijas hokeja komandu
Deputāts Aigars Bikše
Politika
2021. gada 25. maijs, 18:06

Saeimas deputāts Bikše aicina aizturēt Baltkrievijas hokeja komandu

Jauns.lv

Saeimas deputāts, mākslinieks Aigars Bikše (AP!) sociālajā vietnē "Facebook" ievietojis aicinājumu Latvijai aizturēt visu Baltkrievijas hokeja komandu.

"Man ir piedāvājums: Latvija aiztur visu Baltkrievijas hokeja komandu un atbrīvo uz Latvijas Baltkrievijas robežas apmaiņā pret visiem Baltkrievijas teroristiskā režīma politieslodzītajiem," teikts Bikšes ierakstā, kas publicēts 24. maijā. "Ar teroristiem nevar cīnīties iesniedzot viņiem cedeles un depešas! Atbildei jābūt skaļai un sajūtamai!"

Deputāts šādi izteicies saistībā ar pagājušās svētdienas notikumiem, kad Baltkrievija sagrāba "Ryanair" lidmašīnu, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, lai Minskas lidostā aizturētu Baltkrievijas opozicionāru Romānu Protaseviču.

Minskā nosēdina "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu

Lidsabiedrība "Ryanair" svētdien paziņoja, ka tās pasažieru lidmašīna ceļā no Atēnām uz Viļņu nosēdināta Minskas lidostā, jo no Baltkrievijas dispečeriem ...

gallery icon
15

"Mēs varam mainīt karogus, likt ziedus, iesaldēt režīma atbalstītāju naudu, bet tas nemainīs notikumu kursu un nedos cerību ikvienam iedzīvotājam aiz priekškara," turpina Bikše." Viņi par šiem mūsu centieniem nekad neuzzinās, jo viņā pusē medijos viedoklis jau sen “attīrīts”, internets bieži vien atslēgts."

Bikše aicina aizturēt ""terorista" lolojumu" - Baltkrievijas hokeja komandu.

Noslēgumā Saeimas deputāts norāda, ka "mums nav ko zaudēt, jau esam zaudējuši pārāk daudz brīvības, pašcieņas un lepnuma."

foto: Facebook / Aigars Bikse

Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, tēlnieks Aigars Bikše par 13. Saeimas deputātu kļuva pērnā gada beigās, nomainot partijas biedru Artūru Tomu Plešu, kurš tika ievēlēts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā.

Iepriekš jau ziņots, ka Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (AP) kopā ar Ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV) pirmdien noņēma Baltkrievijas oficiālo karogu no masta pie viesnīcas, kurā dzīvo arī Baltkrievijas hokeja izlase. Tas tika aizstāts ar Baltkrievijas vēsturisko sarkanbaltsarkano karogu.

Pret to iebilda Starptautiskās Ledus hokeja federācija (IIHF), aicinot vai nu uzstādīt atpakaļ Baltkrievijas oficiālo karogu, vai arī noņemt arī IIHF karogus. Staķis informē, ka pēc IIHF prezidenta Renē Fāzela lūguma noņems arī IIHF karogus.