foto: Publicitātes foto
Sandra Kalniete: ES nekavējoties jāievieš lidojumu aizlieguma zona virs Baltkrievijas
Politika
2021. gada 24. maijs, 15:50

Sandra Kalniete: ES nekavējoties jāievieš lidojumu aizlieguma zona virs Baltkrievijas

Jauns.lv

Vakar notikusī ES pasažieru lidmašīnas reisa nolaupīšana Baltkrievijā ir rupjš starptautisko tiesību pārkāpums un valsts atbalstīts terorisms. Baltkrievijas diktators ir pārkāpis visas robežas un Eiropas valstu vienotai atbildei uz to ir jābūt izlēmīgai un stingrai, uzskata Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente Sandra Kalniete.

“Šobrīd svarīgākais ir ES valstu vienota rīcība. Ja kādu dalībvalstu valdības izvēlētos kavēt kopīgu ES lēmumu pieņemšanu, tās darbosies kā diktatora aģenti,” uzsver S. Kalniete.

Eiropas Tautas partijas grupa aicina Eiropas valstu vadītājus nekavējoši vienoties par lidojumu aizlieguma zonu virs Baltkrievijas, pieņemt 4. sankciju paketi un pieprasīt tūlītēju baltkrievu žurnālista Romāna Protaseviča un viņa partneres atbrīvošanu bez nosacījumiem.

Eiropas Tautas partijas grupa arī pieprasījusi steidzamas debates par ES pozīciju Baltkrievijas jautājumā nākamajā Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas sanāksmē.

foto: Publicitātes foto

Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente Sandra Kalniete pārstāv partiju apvienību JAUNĀ VIENOTĪBA un, pildot doto mandātu darbam Eiropas Parlamentā, strādā Ārlietu un Starptautiskās tirdzniecības komitejās, Drošības un aizsardzības apakškomitejā, kā arī īpašajā komitejā par ārvalstu iejaukšanos Eiropas Savienības demokrātiskajos procesos, tai skaitā plaši izmantojot dezinformāciju. Deputāte aktīvi darbojas Austrumu partnerības ietvaros, lai sekmētu demokrātiskos procesus tādās valstīs kā Ukraina, Moldova, Gruzija un citas.

Eiropas Tautas partijas (ETP) grupa ir lielākā Eiropas Parlamentā kopš 1999.gada. Pašlaik labēji centriskajā politiskā grupā strādā 178 deputāti no visām ES dalībvalstīm. Nevalstiskās organizācijas “VoteWatch Europe” reitingā Sandra Kalniete ierindota starp 100 ietekmīgākajiem Eiropas Parlamenta deputātiem.

Raksts sadarbībā ar ETP grupu Eiropas Parlamentā.