foto: LETA
Pirmajā dienā pēc atgriešanās Saeimā Vitenbergu ieceļ par Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru
Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs.
Politika
2021. gada 20. maijs, 11:03

Pirmajā dienā pēc atgriešanās Saeimā Vitenbergu ieceļ par Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru

Jauns.lv / LETA

Saeimas deputāta mandātu atjaunojušais Jānis Vitenbergs (NA) ceturtdien iecelts par Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentāro sekretāru, informē ministrijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA), kurš uz laiku pilda ekonomikas ministra pienākumus, uzaicināja Vitenbergu pildīt EM parlamentārā sekretāra pienākumus, lai turpinātu sāktās iniciatīvas nozares un uzņēmēju atbalstam un ātrākai izejai no krīzes.

Atalgojumu Vitenbergs saņems tikai kā Saeimas deputāts.

"Ir iesākti darbi ekonomikas pēckrīzes "restartam", par kuriem vairākas stundas no vietas, mēnešiem esmu diskutējis gan ar uzņēmējiem, gan viņu pārstāvošajām organizācijām, tos vajag ar steigu virzīt uz priekšu. Uzņēmumiem ir jāatgriežas pie pilnvērtīgas darbības atsākšanas, krīzē vistiešāk cietušos ir jāatbalsta, piedāvājot dažādus mehānismus. Tāpat ir aktīvi jāstrādā pie Atveseļošanās plāna programmām, lai reģionos turpinātu attīstīties ražošana un veidotos jauni, moderni uzņēmumi, kas nodrošinās labi apmaksātas darba vietas mūsu iedzīvotājiem," atzina Vitenbergs.

Viņš arī uzsvēra, ka ir jāsāk celt jaunas mājas, lai speciālisti reģionos varētu dzīvot tuvāk savai darba vietai, kā arī jāveicina "zaļās" ekonomikas procesi, jāturpina elektroenerģijas izmaksu samazināšanas kurss.

"Pēdējā gada laikā ir ielikti stabili pamati, lai uzņēmēji var atkal "audzēt" muskuļus, kļūt stiprāki un konkurētspējīgāki. Tas būs reāls ieguvums mūsu labklājībai un nacionālās pašapziņas celšanai," sacīja Vitenbergs.

Vitenbergam atjauno mandātu

Saeima ceturtdien nolēma atjaunot deputāta mandātu Vitenbergam, līdz ar to deputāta amatu zaudēja Aivars Geidāns, kuram bija tā sauktais "mīkstais mandāts".

Vitenberga iesniegumu par deputāta mandāta atjaunošanu trešdien, 19.maijā, izskatīja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Pirms trim gadiem gan Vitenbergs, gan Geidāns kandidēja Saeimas vēlēšanās no "KPV LV" saraksta, taču tagad abu attiecības ar šo partiju ir izirušas - Vitenbergs ir pārgājis uz Nacionālo apvienību (NA), bet Geidāns pameta "KPV LV" frakciju un iekļāvās Ata Zakatistova vadītajā "Stabilitātes grupā", kas pauž atbalstu Krišjāņa Kariņa (JV) valdībai.

Vitenbergam pāriešana uz NA maksāja ekonomikas ministra amatu, jo koalīcijā ietilpstošā "KPV LV" uzstāja, ka partiju vienošanās paredz, ka ekonomikas ministra amats pienākas tai. Līdz ar šīm domstarpībām koalīcijā ir sākušās plašākas cīņas par amatu pārdali.

Pēc pašvaldību vēlēšanām gaidāmās koalīcijas sarunas var ietekmēt to, vai Vitenbergam pavērsies iespējas atgriezties ekonomikas ministra amatā, kas, iespējams, iezīmētu iespēju arī Geidānam atkal kļūt par deputātu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās