Pēc juristes avārijas Opera zaudē ilggadēju sponsoru
BMW tirgotājs 5 gadus atbalstīja Operu – pagādāja auto, kā arī pirka orķestrim instrumentus. Pēc Evijas Samovičas izraisītās avārijas sponsors sadarbību ar Operu pārtrauc.
Kultūra
2015. gada 10. augusts, 06:13

Pēc juristes avārijas Opera zaudē ilggadēju sponsoru

Jauns.lv

Pēc avārijas, kuru pirms divarpus mēnešiem izraisīja toreizējā Latvijas Nacionālās operas Juridiskās un personāla daļas vadītāja Evika Samoviča, BMW pārstāvniecība Latvijā „Inchcape BM Auto” vairs neatbalstīs Operas orķestri.

Pagaidām vēl mūsu Baltā nama mājaslapā ir atrodama informācija, ka BMW ir Operas atbalstītājs, bet pēc pāris nedēļām tā pazudīs.

Orķestris zaudē ilggadējo sponsoru

19. maijā Rīgā, Biķernieku ielas rajonā, Samoviča pie BMW stūres sadūrās ar trolejbusu un, turpinot kustību, iebrauca stāvvietā, kur satriecās vēl ar kādu vieglo auto. Turklāt vadītāja aizbrauca no negadījuma vietas. Likumsargi auto drīz vien atrada citā netālā stāvvietā un nogādāja policijas stāvlaukumā.

Šis bija sponsoru un sadarbības partneru BMW dīleru piešķirtais auto, paredzēts kultūras iestādes reprezentācijai un darbu veikšanai. Ne Opera, ne autotirgotāji neatklāja, cik liela skāde nodarīta automašīnai.

Pati avārijas izraisītāja uzrakstīja atlūgumu. Operas direktors Zigmars Liepiņš toreiz žurnālam „Kas Jauns” vien noteica: “Ko tur komentēt? Ļoti slikti.” Negadījums sabojājis attiecības ne tikai starp darba devēju un ņēmēju, bet, iespējams, arī Operu un sponsoru, kaut gan neviena no iesaistītajām pusēm to ne apstiprina, ne noliedz.

BMW pārstāvniecība vairs nesponsorēs Operas orķestri, ko darīja kopš 2010. gada. Līdz šim ar autotirgotāju atbalstu orķestris iegādājies gan jaunus instrumentus, gan atjaunojis jau esošos.

Vaininiecei atņemtas tiesības

Nacionālās operas preses pārstāve Irbe Treile nekomentē Samovičas izraisīto avāriju un tās ietekmi uz turpmāko sadarbību ar sponsoriem: “Par šiem jautājumiem aicinām sazināties ar „Inchape BM Auto” pārstāvjiem.”

Šīs firmas personāla vadītāja Baltijas valstīs un Somijā Sintija Stadgale informē: “Sadarbības līgums starp Latvijas Nacionālo operu un mūsu uzņēmumu beidzas 31. augustā. Operas vadība ir informēta par līguma beigu datumu. Sadarbības līgums netiks pagarināts. Diemžēl mēs nevaram komentēt negadījumu, jo, kā mēs saprotam, lieta atrodas policijas izmeklēšanā.”

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins atklāj, ka Samovičai sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli. Par negadījuma vietas atstāšanu un citiem pārkāpumiem viņai piemērots naudas sods 400 eiro apmērā un autovadīšanas tiesību atņemšana uz vienu gadu.

Elmārs Barkāns, Foto: Lita Krone/LETA/Facebook/No izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva