foto: LETA
Apelācijas instance negroza četru gadu cietumsodu "Veselības centrs 4" vadītāja Rēvalda meitai par braukšanu dzērumā un gājējas nonāvēšanu
Attēlam ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2021. gada 8. maijs, 13:37

Apelācijas instance negroza četru gadu cietumsodu "Veselības centrs 4" vadītāja Rēvalda meitai par braukšanu dzērumā un gājējas nonāvēšanu

Jauns.lv / LETA

Rīgas apgabaltiesa šonedēļ atstājusi negrozītu pirmās instances tiesas piespriesto četru gadu cietumsodu kādai automašīnas "Lexus" vadītājai par braukšanu dzērumā un gājējas nonāvēšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērn novembrī sievietei piemēroja brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Apelācijas kārtībā lieta tika skatīta, pamatojoties uz apsūdzētās personas aizstāvja apelācijas sūdzību, kurā tika lūgts samazināt brīvības atņemšanas sodu un tā izpildi noteikt nosacīti.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Māra Rēvalda meita Ilze Rēvalde 2020. gada 1. augustā, atrodoties pie “Veselības centrs 4” piederošas automašīnas “Lexus 250” stūres, izraisīja smagu satiksmes negadījumu.

Braucot pa Šmerļa ielu, viņa uz neregulējamas gājēju pārejas notrieca kādu sievieti, kura turpat notikuma vietā arī mira. Rēvaldi policija notikuma vietā aizturēja un tad izrādījās, ka, sēžoties pie auto stūres, viņa ir pārkāpusi veselu virkni ceļu satiksmi regulējošo likumu punktus.

Sieviete pie stūres bija sēdusies dzērumā, un viņas asinīs tika konstatētas vairāk nekā trīs promiles alkohola, kas uzskatāms par ļoti smagu dzēruma pakāpi. Lai tādu sasniegtu, visai ātrā tempā būtu jāizdzer vismaz viena pudele stiprā alkohola, vai nu jālieto alkohols lielos daudzumos vairākas dienas.

Bez tā jau iepriekš viņai bija atņemtas autovadītāja tiesības par vairākkārtējiem ātruma pārsniegšanas gadījumiem, un arī konkrētajā negadījumā viņa bija pārsniegusi atļauto braukšanas ātrumu – 50 km/h. Viņa bija pārvietojusies ar vismaz 65 km/h.

Tolaik Jauns.lv sazinājās ar pašu Rēvaldu, lai noskaidrotu, kā šāda situācija varēja gadīties. Viņš atzina, ka meitai ir alkohola atkarība, taču viņa pati to spītīgi atteikusies atzīt. Kaut arī sieviete jau dzīvojusi atsevišķi no vecākiem, taču tas bijis jūtams un saprotams, jo bieži vien viņa nav bijusi sazvanāma un sevišķi tā noticis brīvdienās.

Viņš arī stāstīja, ka meitai šī iedzeršana mijusies ar posmiem, kad alkohols nav lietots, tomēr tādu bijis arvien retāk. Meitai ir augstākā izglītība, un savulaik viņa arī strādājusi medicīnas centrā, kur nodarbojusies ar interjera iekārtošanu. “Diemžēl man nācās pieņemt grūtu lēmumu un no šīs mūsu sadarbības atteikties, jo viņa arī uz darbu reizēm nāca iedzērusi, un es kā iestādes vadītājs to nedrīkstēju pieļaut,” sacīja Rēvalds.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās