foto: Jauns.lv
Hostelis Martas ielā ignorē policijas aizliegumu un turpina uzņemt klientus
Martas ielas hostelis
112
2021. gada 30. aprīlis, 16:53

Hostelis Martas ielā ignorē policijas aizliegumu un turpina uzņemt klientus

Jauns.lv

Rīgas pašvaldības policija (RPP) pēc ceturtdien dienas laikā veiktajām pārbaudēm Martas ielā un citos hosteļos vēlāk veica atkārtotas apsekošanas, lai sekotu līdzi tam, vai pēc policijas vizītes telpas netiek turpināts ekspluatēt.

Policija un būvvalde dodas reidā uz aizdomīgiem hosteļiem Rīgā

gallery icon
15

29.aprīļa vēlā vakarā RPP konstatēja, ka Martas ielas hostelī ir uzradušies jauni viesi, kā arī telpās beidzot sastapta arī hosteļa administratore, kura izlikās nezinām, ka telpas aizliegts ekspluatēt, lai gan uz hosteļa durvīm bija izvietots Rīgas pilsētas būvvaldes paziņojums, kuru ir grūti nepamanīt.

Pēc pārrunām ar policistiem visas personas telpas pameta.

Apzinoties, ka nevar paļauties uz hosteļa iemītnieku un tā administrācijas godprātību, arī šorīt, 30.aprīlī, policisti atkārtoti apsekoja Martas ielas hosteli.

No rīta tur tika sastapts jauns iemītnieks, kurš, izdzirdot rīkojumu pamest telpas, kļuva agresīvs. Vīrieti, kurš izrādījās Lietuvas valstspiederīgais, aizturēja Valsts policijas darbinieki par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Pašvaldības policija izvērš reidus Rīgas šaubīgajos hosteļos

Vakardien, 29. aprīlī pulksten 16.00 Rīgas pašvaldības policija (RPP) kopā ar Rīgas pilsētas būvvaldes speciālistiem (RPB) sarīkoja reidus vairākos tā ...

gallery icon
72

Vakar RPP darbinieki Martas ielas hostelī sastapa vismaz četrus iemītniekus, kuri par notiekošo bija manāmi izbrīnīti. Uz jautājumu, kā ar hosteļa uzturētāju norēķinājušies īrnieki, kāds puisis atbildēja, ka skaidrā naudā un, ka jau ir samaksāts par visu mēnesi.

Saprotot, ka policija ir uzdevusi hosteļa viesiem izvākties, puisis nosprieda, ka samaksāto naudu, visticamāk, neatgūs.

Interesanti, ka šajā hostelī, spriežot pēc visa, tika veikta arī videonovērošana. Kameru fiksēto varēja vērot uz netālu no ledusskapja novietota video monitora.

Policija turpina apsekot arī citus hosteļus, kuru telpas Rīgas pilsētas būvvalde liegusi ekspluatēt, taču pagaidām pārējās adresēs jauni pārkāpumi nav konstatēti.

Jauns.lv jau ziņoja, ka 28. aprīļa rītā, ugunsgrēkā, kurš izcēlās Rīgas centrā, gāja bojā astoņi cilvēki. Nelegāli izveidotais hostelis Rīgā, Merķeļa ielā 8 (sešstāvu namā), dega aptuveni 250 kvadrātmetru platībā.

Postaža pēc ugunsgrēka nelikumīgajā hostelī Rīgā

gallery icon
8

Kriminālprocesā par ugunsgrēku Merķeļa ielas nelegālajā hostelī VP arī veikusi trīs aizturēšanas un kratīšanas aizturēto personu dzīvesvietās un darba vietās.

SIA "Hospitality Solutions", kura saskaņā ar Valsts darba inspekcijas (VDI) rīcībā esošo informāciju ir atbildīga par Merķeļa ielā 8 izveidotā un aizvadītajā naktī degušā nelegālā hosteļa biznesu, jau pusotru gadu bijusi inspekcijas redzeslokā, turklāt uzņēmumam piemēroti vairāki sodi par nereģistrētu nodarbinātību un atalgojuma neizmaksāšanu, trešdien pavēstīja VDI.

Ugunsgrēks hostelī Rīgas centrā

Izsaukums uz Merķeļa ielu saņemts neilgi pirms plkst.5. Tur deg sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

gallery icon
78

VDI atklāja, ka kopumā par šo uzņēmumu saņemti 11 iesniegumi – galvenokārt par darba samaksas neizmaksāšanu.