foto: Facebook
Miris Tukumā smagus apdegumus guvušais Normunds Kindzulis
Sabiedrība
2021. gada 28. aprīlis, 15:05

Miris Tukumā smagus apdegumus guvušais Normunds Kindzulis

Jauns.lv

Mūžībā devies Normunds Kindzulis, vīrietis, kurš pagājušajā nedēļā Tukumā guva smagus apdegumus, liecina viņa kolēģa, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieka Rafaela Ciekura ieraksts sociālajā tīklā "Facebook". 

"Normunds Kindzulis strādā NMPD kopš 2015.gada, sācis darbu kā medicīnas asistents pēcāk absolvējis Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā krusta koledžu, un strādājis gan par izbraukuma brigādes NM ārsta palīgu, gan operatīvās vadības centrā par izsaukuma pieņemšanas dispečeru," viņš raksta. 

Kolēģis norāda: "Normunds vienmēr bijis atsaucīgs un izpalīdzīgs, nekad darbā sevi nav saudzējis, strādāja daudz un lai ar cik daudz būtu izsaukumu, nekad nesūkstījās par milzīgo darba slodzi. Normunda darba spējas bija apbrīnojami milzīgas. Normunds bija ar ļoti spēcīgām un teicamām zināšanām medicīnā."

Līdzjūtību mirušā tuviniekiem izteica arī NMPD vadītāja Liene Cipule. 

Kas notika Tukumā?

23. aprīlī ap pulksten 4.24 no rīta Valsts policija saņēma sākotnējo informāciju, ka Tukumā kādā no daudzdzīvokļu mājām aizdedzies cilvēks. Viņa draugs devies viņu glābt, rezultātā arī pats aizdedzies. 

Drīz vien izskanēja versija, ka ārsta palīgs Normunds Kindzulis apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts, un noziegums tika paveikts aiz naida pret seksuālajām minoritātēm. Taču dažas dienas pēc notikušā Valsts policija nāca klajā ar ļoti skopu preses relīzi, norādot, ka, iespējams, noziegums nemaz nav noticis, vienlaikus neprecizējot, ko tieši tas nozīmē.

Nelaimē, dzēšot draugu, apdegumus guva arī viņa draugs Artis Jaunkļaviņš.