112
2021. gada 28. aprīlis, 06:47

Ugunsgrēkā hostelī Rīgas centrā gājuši bojā astoņi cilvēki; liesmas plosījās 250 kvadrātmetru platībā

Jauns.lv / LETA

Šorīt ugunsgrēkā Rīgas centrā gājuši bojā astoņi cilvēki. Hostelis Rīgā, Merķeļa ielā 8, dega aptuveni 250 kvadrātmetru platībā un plkst.8.03 tas lokalizēts, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Izsaukums uz Merķeļa ielu saņemts neilgi pirms plkst.5. Tur dega sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

Zināms, ka ēkā dega sestā jeb pēdējā stāva gaitenis un tam blakus esošās dzīvojamās telpas. Tāpat liesmas bija pārņēmušas jumta konstrukcijas un siltināšanas materiālus.

No degošās ēkas glābēji paspēja evakuēt 24 cilvēkus, taču liesmu skartajās telpās glābēji atrada astoņus bojāgājušus cilvēkus. Vēl vismaz deviņi cilvēki cietuši un tika nodoti mediķu aprūpē.

Ugunsgrēks hostelī Rīgas centrā

Izsaukums uz Merķeļa ielu saņemts neilgi pirms plkst.5. Tur deg sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

gallery icon
78

Kāda traģiskā uzgunsgrēka aculieciniece LTV atklāja, ka hostelī bijuši vairāki desmiti cilvēku un noticis konflikts. Sieviete dzirdējusi sprādzienu.

Ugunsgrēka likvidēšanas darbos strādāja vairāk nekā pussimts ugunsdzēsēju. Ugunsgrēka vietā ieradās ap desmit VUGD mašīnas, tostarp divas autokāpnes.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) sociālajos tīklos vēsta, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas ugunsgrēks izcēlies hosteļa telpās un vairums iesaistīto ir ārzemnieki. Savukārt ēka esot valsts īpašums.

Traģēdija notikusi ēkā Merķeļa ielā 8. Pēc publiski pieejamās informācijas, tajā atrodas hostelis "Japanese Style Centrum". Kopumā namā atrodas virkne dažādu uzņēmumu telpas.

Ugunsgrēka dēļ Merķeļa ielas posmā no A.Čaka ielas līdz Kr.Barona ielai tika slēgta satiksme.

foto: Rojs Maizītis
urpinās ugunsgrēka dzēšanas un likvidēšanas darbi, kuros strādā vairāk nekā pussimts ugunsdzēsēju.

"Rīgas satiksme" informē, paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dēļ pilsētas centrā apgrūtināta sabiedriskā transporta kustība. 15. maršruta trolejbuss virzienā uz centru, brauc līdz Gogoļa/Turgēņeva krustojumam, tad tiek novirzīts pa Turgēņeva ielu uz Gaiziņa ielu un tālāk atpakaļ uz Višķu, tiek izlaistas vairākas pieturvietas. Trolejbusi, kas aprīkoti ar dīzeļģeneratoru un autobusi, pēc iespējas tiek novirzīti pa A.Čaka ielu! 17. trolejbuss kursē līdz "Brīvības piemineklis" un atpakaļ uz Purvciemu.

Savukārt pa Barona ielu kursējošo tramvaju kustība nav traucēts, lai arī ugunsnelaimes rajonā vietām esot atslēgta elektrība.

Hosteļa pārstāve no komentāriem atsakās

Jauns.lv telefoniski sazinājās ar hosteli, taču tā pārstāve, kura priekšā nestādījās, uz lūgumu komentēt notikušo un atbildēt uz dažiem jautājumiem, apgalvoja, ka šobrīd neko nezina.

Uz lūgumu atklāt, cik cilvēku kopumā tonakt bija izmitināti hostelī, sieviete pārtrauca telefona sarunu.