foto: LETA
No 3. maija sāks visu iedzīvotāju vakcināciju bez prioritāro grupu dalījuma
Sabiedrība
2021. gada 27. aprīlis, 19:29

No 3. maija sāks visu iedzīvotāju vakcināciju bez prioritāro grupu dalījuma

Jauns.lv / LETA

Visu iedzīvotāju vakcināciju bez prioritāro grupu dalījuma sāks no 3.maija, otrdien vienojās valdība.

Sākotnēji visu sabiedrības locekļu vakcināciju pret Covid-19 bez prioritāro grupu dalījuma bija plānots sākt ne vēlāk kā 10.maijā, tomēr diskusijās tika nolemts, ka šādu soli varētu spert jau ātrāk.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) žurnālistiem pavēstīja, ka šādā gadījumā no 3.maija cilvēki varēs ieiet "manavakcina.lv" un pieteikties vakcīnai. Attiecīgi, no 3.maija jebkuram iedzīvotājam no 16 gadu vecuma būs iespēja pieteikties uz attiecīgo brīvo vietu "manavakcina.lv". Pēc ministra vārdiem, tādējādi arī zūd līdzšinējā prioritārā secība.

Kā ziņots, turpinot vakcināciju, šodien tika atvērta vaļā nākošā prioritārā grupa - ieslodzījuma vietu, patversmju iemītnieki un darbinieki, sacīja Nacionālā veselības dienesta vakcinācijas projekta pārstāve Agnese Strazda.

Cilvēki masveidā dodas vakcinēties pret Covid-19

Lielās cilvēku intereses dēļ vakcinācija pret Covid-19 "ATTA" centrā sākusies jau pirms plkst.9.00.

gallery icon
96

Līdz brīdim, kamēr vakcinēties varēs ikviens iedzīvotājs, plānots atvērt vēl divas prioritārās grupas. Līdz ar to paredzēts, ka no 30.aprīļa tiks sākta nozaru darbības nepārtrauktībai kritiski svarīgo darbinieku publiskajā sektorā vakcinācija, kā arī tiks atvērta tautsaimniecībai nozīmīgo eksportējošo uzņēmumu kritiski svarīgo darbinieku vakcinācijas grupa.

Arī pēdējā - astotā grupa - tiks atvērta 30.aprīlī, un tajā ietilpst to uzņēmumu darbinieki, kas saskaras ar lielu iedzīvotāju skaitu un nevar ievērot distancēšanos, piemēram, kurjeri, transporta pakalpojumu sniedzēji, tirdzniecības darbinieki un pakalpojumu sniedzēji. Tāpat šajā grupā ietilpst to uzņēmumu darbinieki, kur kolektīvā savstarpēji saskaras liels cilvēku skaits un nav iespējams nodrošināt distancēšanos, kā arī tautsaimniecībai nozīmīgu uzņēmumu darbinieki, piemēram, sakaru uzņēmumu darbinieki.

Šobrīd kopā vakcinācijai pret Covid-19 izmantotas 262 602 vakcīnas šādās prioritārajās grupās: 45 447 devas saņēmuši iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām, 105 890 devas - iedzīvotāji virs 60 gadiem, 69 194 devas - veselības aprūpes darbinieki, 14 244 devas - sociālās aprūpes centru darbinieki.

Cilvēki stāv rindā pie masveida vakcinācijas centra Daugavpils sporta kompleksā

Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā, kur 17. un 18. aprīlī ikvienam iedzīvotājam iespējams vakcinēties pret "Covid-19".

gallery icon
24