112
2021. gada 24. aprīlis, 14:42

Lūdz ziedot nežēlīgajā uzbrukumā Tukumā cietušo Arta Jaunkļaviņa un Normunda Kindzuļa atlabšanai

Jauns.lv

Sabiedrību satricinājis nežēlīgs noziegums Tukumā, kura rezultātā cietuši divi puiši - Artis Jaunkļaviņš un Normunds Kindzulis. Normunds pašlaik ar 85% ķermeņa apdegumu pašlaik slimnīcā cīnās par dzīvību, un arī Artis atrodas slimnīcā, kur nokļuva, glābjot savu draugu Normundu. Puišu tuvinieki sociālajos tīklos lūdz palīdzību Normunda un Arta ārstēšanai.

Jau ziņots, ka naktī no 22. uz 23.aprīli Tukumā notika nežēlīgs uzbrukums. Normundam atgriežoties mājās, pulksten 4.00 no rīta kāpņutelpā uzbruka nezināms vīrietis, aplēja ar degšķidrumu un aizdedzināja.

Uzbrukuma rezultātā Normunds ir guvis 85% ķermeņa apdegumu un šobrīd atrodas slimnīcā, kur cīnās par savu dzīvību. Arī Artis atrodas slimnīcā, jo, izdzirdot Normunda palīgā saucienus, centās draugu glābt, kā rezultātā guva nopietnus ķermeņa apdegumus uz vairākām ķermeņa daļām. Puišiem priekšā smags un ilgstošs ārstēšanās un rehabilitācijas process, tāpēc, ja ir iespējams, tuvinieki aicina ikvienu atbalstīt un palīdzēt abiem nelaimē nonākušajiem puišiem, ziedojot līdzekļus viņu ātrākai atlabšanai.

Ziedojumu konts: Dace Jaunkļaviņa, LV81HABA0551021048529

Norādāmais mērķis: Arta un Normunda atlabšana

Jauns.lv jau ziņoja, ka Tukumā, daudzdzīvokļu namā Kurzemes ielā, trešajā stāvā plkst. 4 naktī aizdedzināts 29 gadus vecs vīrietis vārdā Normunds, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā". Tas noticis laikā, kad vīrietis no nakts maiņas atgriezies mājās.

Kā norāda raidījums, Normunds apliets ar degmaisījumu, bet pēcāk viņam pielaista uguns. Drēbes uzliesmojušas uzreiz.

foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā"

Palīgā Normundam metās viņa draugs Artis, kurš sadzirdēja izmisīgus kliedzienus kāpņu telpā. Slāpējot liesmas, viņš pats guvis nopietnus roku un kāju apdegumus, taču ievainojumus nevar salīdzināt ar tiem, kas konstatēti noziedznieku upurim.

 Normunda ķermenis apdedzis gandrīz pilnībā.

Kā raidījumam "Degpunktā" pastāstīja otrs cietušais, viņš pats šobrīd ārstējas slimnīcā, kur tai pašā ēkā, tikai reanimācijas nodaļā, guļ arī viņa draugs. Par cietušā dzīvību cīnās ārsti.

Abi vīrieši ir pazīstami vairākus gadus, un abu darbs ir saistīts ar medicīnu. Jautājot par iespējamajiem dedzināšanas motīviem, Artis atbildēja, ka, iespējams, tie varētu būt saistīti ar Normunda profesionālo darbību vai arī ar kādu personīgu konfliktu. Artis piebilst, ka jau pirms kāda laika Normundam izteikti draudi. Par to pat rakstīts iesniegums Tukuma policijā.

foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā"

"Viss sākās ar to, ka viņam draudēja viņu nogalināt," stāsta Artis. "Lai mēs izvācamies no dzīvokļa un ejam uz citu pilsētu dzīvot. Piedraudēja, ka viņu nogalināšot, noslīcināšot ezerā. Tad mēs vērsāmies policijā ar iesniegumu par draudiem dzīvībai."

Kā atklāj Artis, policija krimināllietu izbeigusi, jo it kā atrasti kādi liecinieki, kuri apgalvojuši, ka šādi draudi Normundam neesot izteikti.

Nākamajā dienā Normunds nogrūsts pa trepēm, bet par to policijai nav ziņots, jo vīrieši uzskatījuši, ka to darīt nav jēgas.

Vakar Normundam kāpņutelpā uzbrukuši divi vīrieši, kuri atkārtoti mēģinājuši viņu nogrūst pa trepēm. Vīrietis aizsargājies un uzbrucējiem sejā iepūtis asaru gāzi no baloniņa. Uzbrucēji aizmukuši, bet naktī atkal sagaidījuši Normundu un īstenojuši uzbrukumu ar dedzināšanu.

Tikmēr biedrība "Mozaīka", kas aizstāv lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu tiesības, sociālajā vietnē "Facebook" norāda, ka naktī Tukumā notikušais, iespējams, ir naida noziegums.

"Aicinām liecinieku sazināties ar Mozaīku, lai mēs varētu iegūt sīkākas notikušā detaļas, kā arī izskatītu iespēju sniegt kādu atbalstu," aicina biedrība. Tāpat saistībā ar notikušo cilvēki tiek aicināti ziedot asins plazmu Valsts Apdegumu centrā, kur cietušais Normunds atrodas kritiski smagā stāvoklī.