foto: LETA
Saeimas deputāts Bergmanis cīnās ar Covid -19
Sabiedrība
2021. gada 16. aprīlis, 19:20

Saeimas deputāts Bergmanis cīnās ar Covid -19

Kārlis Seržants

Jauns.lv

“Jauns.lv” kļuvis zināms, ka no Covid -19 vīrusa nav izdevies izvairīties arī Saeimas deputātam un bijušajam aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim un visiem pārējiem viņa ģimenes locekļiem. Sazvanīts vienā no Rīgas slimnīcām, Bergmanis apstiprināja, ka šis fakts atbilst patiesībai.

Pēc viņa stāstītā, problēmas ar veselību ir sākušās uzreiz pēc Lielās Piektdienas, 2. aprīlī, kad parādījušies viegli slimības simptomi.

Par cik nekādi režīma pārkāpumi neesot notikuši, sākotnēji viņš domājis, ka tā ir tikai saaukstēšanās, un dakterējies ar tradicionālajiem līdzekļiem.

Tomēr pašsajūta esot pasliktinājusies un līdzīgi simptomi – augsta temperatūra, nespēks un klepus, parādījušies arī sievai Viktorijai.

Savukārt abiem dēliem bijusi vieglas saslimšanas pazīmes un tikai vienam no viņiem bijusi viegla temperatūra. Saprotot, ka saviem spēkiem galā netiks, saukuši ātro palīdzību un šīs nedēļas sakumā nonākuši slimnīcā. 

Sakotnēji vairākas dienas vēl bijusi augsta temperatūra un nācies palietot arī skābekļa masku, taču nu jau ejot uz labo pusi un esot cerība, ka pirmdien varēs doties mājās.

Pat slimnīcā saglabājot savu humora izjūtu, Bergmanis saka: “Tā diezgan ilgi nebija sanācis ar sievu pabūt kaut kur divatā, bet nu guļam vienā palātā blakus gultās – gandrīz vai kā otrais medus mēnesis ir sanācis. Bet, ja nopietni, tad visiem ļoti sirsnīgi iesaku – potējieties noteikti vienalga, ar ko – vīruss jokus nepazīst, un tās sajūtas ir diezgan briesmīgas.

Jau tagad jūtu, ka bruņurupuču svēršanā kādu laiku noteikti nevarētu piedalīties. Par laimi, līdz plaušu ventilēšanai nenonāca, jo dakteri šeit saka – ar brīdi, kad slimnieks tiek pieslēgts pie ventilēšanas iekārtas, jautājums – dzīvot vai nedzīvot, kļūst par pilnīgu loteriju.” 

Saeimas deputāti pret Covid – 19 vēl nav potēti, izņemot dažus svarīgākos valsts nepārtrauktības nodrošinātājus. Jauns.lv ir zināms, ka šobrīd to plānots darīt vien jūnija beigās.