112
2021. gada 15. aprīlis, 12:00

Kilometra attālumā no Bezzubova slepkavības vietas sadedzis vēl viens BMW; apskādēti septiņi citi auto

Jauns.lv

Šonakt, 15. aprīlī, plkst.03.19 tika saņemts izsaukums uz Detlava Brantkalna ielu, kur dega "BMW X5" markas automašīna. Pēc sākotnējās informācijas ir saskatāmas, iespējams, ļaunprātīgas dedzināšanas pazīmes. Degšanas rezultātā cietušas vēl septiņas blakus stāvošās automašīnas, portālam Jauns.lv pavēstīja Valsts policijā.

Kilometra attālumā no Bezzubova slepkavības vietas sadedzinātas vairākas automašīnas

Šonakt, 15. aprīlī, plkst.03.19 tika saņemts izsaukums uz Detlava Brantkalna ielu, kur dega "BMW X5" markas automašīna. Pēc sākotnējās informācijas ...

gallery icon
24

Zīmīgi, ka šī vieta atrodas aptuveni kilometra attālumā no Gunāra Astras ielas 8b, kur uzbrucēji trešdienas rītā nobloķēja futbola aģenta Romāna Bezzubova automašīnu, raidīja viņa virzienā vairākus šāvienus no automātiskā ieroča un pēcāk aizbēga.

Policijā informē, ka saistībā ar notikušo Detlava Brantkalna ielā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Policija pagaidām gan šo automašīnu dedzināšanu nesaista ar Bezzubova slepkavības lietu.

Jānorāda, ka naktī uz ceturtdienu vēl viens "BMW X5" sadedzināts arī Mežaparkā, Ezermalas ielā. Valsts policijas šefs Armands Ruks ceturtdien no rīta apstiprināja, ka tā, visticamāk, ir Bezzubova slepkavībā izmantotā automašīna. 

Bezzubova slepkavu pamestā un sadedzinātā automašīna Mežaparkā

Uzbrukumā futbola aģentam Romānam Bezzubovam izmantotā automašīna "BMW X5" aizvadītajā naktī uz 15. aprīli, visticamāk, atrasta sadegusi Mežaparkā.

gallery icon
26

Slepkavas bija gatavojušies, šāva no automāta

Uzbrucēji, kuri trešdienas rītā nošāva futbola aģentu Romānu Bezzubovu, bija vismaz trīs. Viņi bija gatavojušies un šāva no automātiskā ieroča, trešdien žurnālistiem atklāja Ruks.

Viņš norādīja, ka slepkavība izdarīta citiem apkārtējiem bīstamā veidā, šaujot no automātiskā ieroča, kas šo situāciju padara ļoti, ļoti satraucošu.

Iepriekš izskanēja, ka uzbrucēji bija vismaz divi, tomēr Ruks norādīja, ka arī medijos publicētajā video redzams, ka personu kopā ir vismaz trīs. 

"Meklējam motīvu, skatāmies, kāpēc bija jānogalina," sacīja Ruks, norādot, ka otra versija ir personiskie iemesli, personisku attiecību kārtošana. Kurā virzienā skatīties, izmeklēšana parādīs, sacīja policijas šefs.

Vaicāts, vai uzbrukumā varētu tikt izmantota Limbažu pusē pirms dažām dienām nozagtā "BMW X5" automašīna, Ruks norādīja, ka policija pašlaik to izmeklē.

Policijas šefs aicināja cilvēkus nesatraukties, jo noziedznieki vērsās pret konkrētu personu, tāpēc likumsargi uzskata, ka iedzīvotāji ir drošībā, neraugoties uz to, ka ļaundari vēl nav notverti. Ieraugot ko aizdomīgu, policija aicina ziņot policijai. 

"Esam piesaistījusi visus iespējamos spēkus, notikuma vietā strādā labākie kriminālistikas eksperti ar jaunākajām mūsu rīcībā esošajām tehnoloģijām," viņš sacīja, norādot, ka izņemti lietiskie pierādījumi, nopratināti liecinieki, iegūts liels apjoms ar videoreģistratoru datiem. "Darbs notiek ļoti intensīvi, visu pārējo, cik iespējams, esam atlikuši malā," sacīja Valsts policijas priekšnieks. 

Izsaukumu policija saņēma plkst.7.50, bet plkst.8.03 tika izsludinātas koordinētas darbības, rajona bloķēšana, noziedznieku pārtveršanas pasākumi, iesaistot lielus policijas spēkus un brīvās patruļas Rīgas reģionā, bet pēc padsmit minūtēm - Latvijas teritorijā. Viņš minēja, ka šim noziegumam novirzīti visi pieejamie policijas spēki, vairāki tūkstoši darbinieku.

Ruks atklāja, ka vīrietis tika nogalināts, izbraucot no dzīvojamā masīva uz Gunāra Astras ielu. Noziedznieki viņam aizšķērsoja ceļu, ar automātisko ieroci virzīja mērķtiecīgus šāvienus, pēc kā upuris tika smagi ievainots, taču kādu brīdi varēja turpināt braukšanu. Pēcāk no gūtajiem ievainojumiem cietušais miris.

Ruks apstiprināja, ka viena no versijām, lai gan ne vienīgā, ir tā, ka šī varēja būt pasūtījuma slepkavība.

Tāpat viņš neizslēdz, ka uzbrucēji nāk no ārvalstīm.

Viņš arī sacīja, ka viena notikušā versija ir saistība ar profesionālo darbību.