foto: LETA
Mana mamma grib vakcinēties, bet nejēdzību dēļ nevar saņemt poti
Konferenču centrs "ATTA Centre", kurā notika un nākotnē notiks masu vakcinācija pret Covid-19.
Sabiedrība
2021. gada 15. aprīlis, 06:34

Mana mamma grib vakcinēties, bet nejēdzību dēļ nevar saņemt poti

Jauns.lv

Lielie vakcinācijas centri gandrīz nav sasniedzami ar sabiedrisko transportu, un ne visiem senioriem un hroniski slimajiem cilvēkiem ir savas automašīnas, ar ko nokļūt potēšanas vietās. Tā sociālajos tīklos rakstīja invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" darbiniece Baiba Bicēna. Savukārt portāls Jauns.lv noskaidroja, ka turpmāk uz lielajiem vakcinācijas centriem varētu organizēt speciālus sabiedriskā transporta reisus.

Atklājot, ka viņas mamma grib vakcinēties, Bicēna norādīja, ka vakcinācijas reklāmās radio nenosauc ne ATTA centra Krasta ielas nama numuru, ne to, kā tur nokļūt ar sabiedrisko transportu.

"Nebrīdina, ka 12.autobuss iet reizi stundā, ka pietura no centra turp ir tālu, ka pieturā atpakaļbraucienam nav ne soliņa, ne nojumes. Uz Ķīpsalu sabiedriskais transports (57.A) brīvdienās tagad vairs nekursē vispār, darbadienās ļoti reti, pieturas tālu no ieejas izstāžu hallē, bez soliņiem un bez nojumēm.

Kā izskatās lielākajā vakcinācijas centrā Latvijā - ATTA Centre Krasta ielā Rīgā

gallery icon
10

Kā lai seniori un hroniskie slimnieki nokļūst pēc potes?

Kā lai seniori un hroniskie slimnieki uz tiem vakcinēšanās centriem lai nokļūst?" - viņa vaicāja un norādīja, ka lielie vakcinācijas centri gandrīz nav sasniedzami ar sabiedrisko transportu, un ne visiem senioriem un hroniski slimajiem cilvēkiem ir savas automašīnas, ar ko nokļūt potēšanas vietās.

Arī citi cilvēki pie šiem ierakstiem norādīja uz grūtībām nokļūt vakcinācijas centros. Savukārt daži atgādināja, ka parasti senioriem ir bērni, kuri var nogādāt vakcinācijas centros. Tāpat ir iespēja izsaukt taksometru.

"Dzīvā rinda" Ķīpsalā - vērojama visai liela interese vakcinēties pret Covid-19

Sestdienas rītā Rīgā, Ķīpsalas hallē, vēl pirms oficiālā vakcinēšanas centra darba laika sākuma bija vērojama visai liela iedzīvotāju interese vakcinēties ...

gallery icon
45

Ir sagatavots piedāvājums

Savukārt Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane Jauns.lv pavēstīja: lai pēc iespējas atvieglotu cilvēku nokļūšanu uz lielākajiem vakcinācijas centriem – ATTA centru un Ķīpsalu, “Rīgas satiksme” ir sagatavojusi savu piedāvājumu par sabiedriskā transporta nodrošināšanu un izmaksām.

Gala lēmums jāpieņem Vakcinācijas projekta birojam, jo tikai viņi ir informēti par potenciālo vakcinējamo cilvēku skaitu, gan laikiem, kad tas ir plānots. Pēc šīs informācijas saņemšanas tiks sagatavota nepieciešamā dokumentācija.

Plānots, ka šie būs speciāli reisi, nevis esošā maršruta tīkla izmaiņas, respektīvi pasažieriem nebūs jāmaksā par šo reisu izmantošanu, tie apstāsies ierobežotā pieturvietu skaitā un nodrošinās vakcinējamo nogādāšanu uz un no vakcinācijas centriem, Bartaševiča-Feldmane informēja.

Kā izskatās Rīgas Centrāltirgus vakcinācijas centrā?

Šodien Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā tika atvērts vakcinācijas centrs, kurā poti pret Covid-19 varēs saņemt liels skaits galvaspilsētas iedzīvotāju. Medijiem ...

gallery icon
60

Sarunas par papildu satiksmes organizēšanu

Arī Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda Jauns.lv norādīja, ka kopumā vakcinācijas projekta komandai jau šobrīd ir sarunas ar Rīgas pašvaldību par papildu satiksmes organizēšanu brīžos, kad turpmāk tiks vērti vaļā lielie centri Rīgā.

Neatbild, vai esošās iespējas ir apmierinošas

Tiesa, ne Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Strazda, ne "Rīgas satiksmes" pārstāve Bartaševiča-Feldmane neizteica vērtējumu par līdzšinējo sabiedriskā transporta kustību uz lielajiem vakcinācijas centriem.

Viņas neatbildēja, kā vērtē līdzšinējās iespējas nokļūt uz lielajiem vakcinācijas centriem ar sabiedrisko transportu, un vai, viņuprāt, tās ir apmierinošas un pietiekošas.