foto: LETA
Ekonomisko lietu tiesa saņēmusi pirmās izskatāmās lietas
Ēka, kur atrodas Ekonomisko lietu tiesa.
Sabiedrība
2021. gada 13. aprīlis, 09:58

Ekonomisko lietu tiesa saņēmusi pirmās izskatāmās lietas

Jauns.lv / LETA

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) ir saņēmusi pirmās izskatāmās lietas, aģentūrai LETA pastāstīja Tiesu iestāžu sabiedrisko attiecību speciāliste Ināra Makārova.

ELT ir saņēmusi desmit lietas - gan krimināllietas, gan civillietas.

Makārova sacīja, ka saņemto lietu sadalīšanu tiesas sastāviem nodrošina Tiesu informatīvās sistēmas datorizētā programma.

Darbu sāk Ekonomisko lietu tiesa 

Jau vēstīts, ka 31.martā darbu sāka ELT, kuras kompetencē ir izskatīt lietas par koruptīviem noziegumiem gan privātajā, gan publiskajā sektorā, kā arī par nodarījumiem, kas saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

ELT šobrīd vakanta ir viena tiesneša amata vieta. Rajona tiesas un apgabaltiesas tiesnešu atlases komisija, pamatojoties uz atlases rezultātiem, nolēma iekļaut desmit kandidātus ELT tiesneša amata kandidātu sarakstā. Deviņus kandidātus Saeima iecēla rajona tiesas tiesneša amatā. Savukārt, viena kandidātu sarakstā esošā tiesneša amata kandidāte pagaidām ir lūgusi nevirzīt viņas kandidatūru tiesneša amatam personisku iemeslu dēļ.

ELT darbību pašlaik nodrošina septiņi tiesneši. ELT tiesneses Katarīna Sniedze un Oksana Pulle-Čižova lūdza prezidentu atlikt viņu zvēresta pieņemšanu.

Sniedze joprojām nav atbrīvota no maksātnespējas procesa administratora amata, bet Pulles-Čižovas iepriekšējo darbību maksātnespējas procesa administratora amatā pašlaik izvērtē tiesnešu atlases komisija.

Jaunizveidotā tiesa atrodas Rīgā, Mazajā Nometņu ielā 39, un tās darbības teritorija aptver visu Latvijas teritoriju.