foto: AP/Scanpix
Latvija domā piedalīties "Expo" izstādē 2025.gadā Japānā
Japānas delegācija līksmo par iespēju rīkot "Expo" izstādi 2025.gadā
Kultūra
2021. gada 11. aprīlis, 18:24

Latvija domā piedalīties "Expo" izstādē 2025.gadā Japānā

Jauns.lv / LETA

Latvija domā piedalīties "Expo" izstādē 2025.gadā Japānā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja Ārlietu ministrija, šis jautājums tika izskatīts Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes sēdē šīs nedēļas izskaņā. Padomes locekļi atzinīgi vērtējuši iespēju Latvijai piedalīties "Expo 2025", norādot, ka tai "jābūt ekonomiski sabalansētai".

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko informējis, ka "Expo 2025" plānota Osakā no 2025.gada 13.aprīļa līdz 13.oktobrim.

Latvija ir saņēmusi uzaicinājumu piedalīties izstādē, tāpēc padome vienojās, ka Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar Ārlietu ministriju jāsagatavo informatīvais ziņojums par Latvijas dalību "Expo 2025" izskatīšanai Ministru kabinetā un tālākai lēmuma pieņemšanai.

Tāpat padomē runāts par "Expo 2020", kas norisināsies Dubaijā no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 31.martam. Latvijas dalībai izstādē būtiskākais ir kopīgi īstenot izstrādāto valsts tēla koncepciju, maksimāli iesaistot arī Latvijas uzņēmējus, uzsvērusi padome.

Latvija Astanas "Expo 2017"

gallery icon
25

Šī gada 27.novembrī "Expo 2020" laikā plānota Latvijas nacionālā diena, savukārt nākamajā dienā - biznesa forums. Sadarbībā ar Kultūras ministriju iecerēta virkne kultūras pasākumu - Latvijas mākslas mēnesis Dubaijas mākslas kvartālā, Latvijas Nacionālās operas un baleta viesizrādes Dubaijas operā.

Padomē uzklausīts arī LIAA ziņojums par stratēģisko investīciju projektu "zaļais koridors". Ministru kabinets 4.februārī apstiprināja Ekonomikas ministrijas un LIAA piedāvājumu radīt "zaļo koridoru", kura mērķis ir paātrināt administratīvos procesus, lai nodrošinātu ātrāku investīciju projektu realizāciju pandēmijas laikā.

Diemžēl bez Latvijas stenda Milānā sākas pasaules izstāde "Expo 2015"

Piektdien Itālijas pilsētā Milānā durvis ver pasaules izstāde "Expo 2015". Izstāde ilgs sešus mēnešus un uz to jau ir pārdots ...

gallery icon
29

Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padome ir Ministru kabineta 2012.gadā izveidota koleģiāla un koordinējoša institūcija ārlietu ministra vadībā, kuras mērķis ir nodrošināt saskaņotu valsts pārvaldes un citu institūciju sadarbību sekmīgas ārējās ekonomiskās politikas veidošanā un īstenošanā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās