foto: Ginta Zīverte
FOTO: krāšņajā Siguldas pilī noslēgusies vērienīga rekonstrukcija
Jau aprīļa vidū Siguldas Jaunajā pilī atgriezīsies laulību ceremonijas.
Novadu ziņas
2021. gada 6. aprīlis, 11:55

FOTO: krāšņajā Siguldas pilī noslēgusies vērienīga rekonstrukcija

Jauns.lv

Siguldas Jaunajā pilī pēc vērienīgās rekonstrukcijas notiek labiekārtošanas darbi, lai, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, tā atkal vērtu durvis apmeklētājiem ar plašu kultūras piedāvājumu, portālu Jauns.lv informēja Siguldas novada pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau aprīļa vidū Siguldas Jaunajā pilī atgriezīsies laulību ceremonijas, dodot iespēju gredzenus mīt jaunlaulātajiem no visas Latvijas, jo pils jau ierasti bijusi viena no iecienītākajām laulību ceremoniju vietām.

Siguldas Jaunā pils pēc vērienīgās rekonstrukcijas

Siguldas Jaunajā pilī pēc vērienīgās rekonstrukcijas notiek labiekārtošanas darbi, lai, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, tā atkal vērtu durvis apmeklētājiem ar plašu ...

gallery icon
40

“Atsākot pilnvērtīgu pils darbu, pilsētas viesiem un iedzīvotājiem būs pieejami vairāki nozīmīgi jaunumi: pirmo reizi Siguldas Jaunajā pilī būs apskatāma ekspozīcija, kas vēstīs par pils un Siguldas vēsturi. Paralēli tām pilī būs pieejamas aprīkotas telpas māksliniekiem izstāžu veidošanai, savukārt greznajās pils svētku zālēs noritēs koncerti un literārie lasījumi,” stāsta pašvaldības aģentūrs “Siguldas Attīstības aģentūra” direktore Dace Preisa.

Siguldas Jaunā pils ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tāpēc pils restaurācijas laikā īpaša vērība pievērsta tieši unikālā pils interjera saglabāšanai un atjaunošanai, jo Latvijas arhitektūras vēsturē tas vērtējams kā unikāla nacionālā romantisma interjera pērle. Siguldas Jaunās pils pastāvēšanas laikā tā pārbūvēta vairākas reizes, taču šobrīd tā atjaunota kā precīza kopija 1937. gada pārbūvei, kas noritēja izcilā arhitekta Alfrēda Birkhāna vadībā, pilī saimniekojot Latvijas preses biedrībai. Tolaik pils interjera veidošanā tika iesaistīti zināmi Latviešu mākslinieki, kuru darbi pilī skatāmi vēl šobrīd. Pils svētku zāles četrās koka intarsijās skatāmi izcilā latviešu glezniecības vecmeistara Niklāva Struknes darbi, savukārt sienu gleznojumu vidū ir tādi autori kā Kārlis Sūniņš un Teodors Ozoliņš.

Siguldas Jaunā pils ir daļa no radošā Siguldas pils kvartāla, kur jau vairākus gadus darbojas virkne radošo amatnieku, kas gan šeit uz vietas rada savu produkciju, gan savas amata prasmes māca un nodod tālāk plašākai auditorijai.

Lieldienas simt šūpoļu galvaspilsētā Siguldā

Tradicionāli Lieldienās Sigulda kļūst par simt šūpoļu galvaspilsētu, kurā lieli un mazi var izšūpoties krāšņās pašvaldības un uzņēmēju darinātās šūpolēs, ...

gallery icon
117
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas