foto: Ivars Soikāns/LETA
Svētdien pieteikšanās potei pret Covid-19 pa tālruni 8989 nav iespējama
Masveida vakcinācijas centrs Daugavpils Kultūras pilī.
Sabiedrība
2021. gada 4. aprīlis, 11:23

Svētdien pieteikšanās potei pret Covid-19 pa tālruni 8989 nav iespējama

Jauns.lv / LETA

Svētdien pieteikšanās vakcinēšanai pret Covid-19 pat tālruni 8989 nav iespējama, jo tas darbojas tikai darba dienās un sestdienās. Visi iedzīvotāji, kuri saņēmuši īsziņas zvanīt pa tālruni 8989, tiek aicināti izmantot tālruni 80001234 vai pieteikties vakcīnai vietnē manavakcina.lv.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai arī iedzīvotāji no prioritārajām grupām vēl svētdienas rītā saņem īsziņas ar aicinājumu pieteikties vakcinēšanai pa tālruni 8989, sazināties pa norādīto tālruni nav iespējams, jo tas darbojas tikai darba dienās un sestdienās. Savukārt pirmdien pieteikšanās atkal būs iespējama pa tālruni 8989.

Šodien pieteikties vakcīnai pret Covid-19, ierastā tālruņa 8989 vietā Veselības ministrija lūdz iedzīvotājus zvanīt pa tālruni 80001234.

Zvani tiks pieņemti no 11.00 līdz 16.00. Veselības ministrija aicina šodien primāri izmantot vietni manavakcina.lv, lai pieteiktos vakcinācijai.

Centrāltirgū izveidotajā masu vakcinācijas punktā ļaudis saņem vakcīnas

gallery icon
47

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) parakstījis rīkojumu par senioru virs 60 gadiem vakcinācijas sākšanu jau no šodienas. Līdz ar to tiek atvērta vēl viena prioritāri vakcinējamo personu grupa.

Pavļuts pauda, ka, apmeklējot vakcinācijas centru Jēkabpilī, viņš pārliecinājies, ka liela mēroga vakcinācijas centru darba izmēģinājums bija vajadzīgs un ir bijis vērtīgs.

Masveida vakcinācijas centrs Daugavpilī, Parādes ielā

gallery icon
12

"Līdzīgas ziņas saņemu arī no citiem vakcinācijas centriem. Vienlaikus esam guvuši vairākas mācības un atziņas, kuras ņemsim vērā," atzina ministrs, piebilstot, ka patlaban raitāku vakcināciju apgrūtinu tas, ka daļa cilvēku atsakās vakcinēties ar "AstraZeneca" vakcīnu. Tāpat cilvēki dod priekšroku vakcinācijai darba dienās.

Lai vakcinācija noritētu straujāk, patlaban tiek lemts par iespēju vēl par divām dienām pagarināt vismaz atsevišķu liela mēroga vakcinācijas centru darbu.

Ķīpsalas izstāžu centrā atvērts masveida vakcinācijas centrs

gallery icon
16

Vienlaikus jau lemts paplašināt vakcinējamo grupas. Sestdien atvērta iespēja vakcinēties arī smagi slimu bērnu vecākiem un smagi slimu personu aprūpētājiem.

Seniori vecumā virs 70 gadiem var pieteikties un vakcinēties bez rindas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās