Sabiedrība
2021. gada 1. aprīlis, 23:30

Sāk pārbaudi saistībā ar draudzes "Kristus Pasaulei" publicētajiem video, kuros redzama arī tiesnese Sladzevska

LTV Panorāma

Valsts policijas Teikas iecirknis sācis resorisko pārbaudi, lai noskaidrotu, vai reliģiskā draudze "Kristus Pasaulei" nav pārkāpusi epidemioloģiskās drošības noteikumus. Pārbaude sākta saistībā ar draudzes mājaslapā publicētajiem dievkalpojumu videoklipiem. Tajos redzama arī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesnese Ieva Sladzevska, kurai vēl nesen bija uzlikts administratīvais sods un izteikts rājiens par pulcēšanās aizlieguma pārkāpšanu gadu mijā, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Redzamajos videoklipos nevienam no dievkalpojumu dalībniekiem nav sejas maskas.

Par to, vai priekšnesumam ir klātienes skatītāji, cik to daudz un cik liela ir telpa, kurā dziedātāji uzstājas, noskatoties video, pateikt nav iespējams.

"Saistībā ar konkrēto videoierakstu Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknī ir uzsākta resoriskā pārbaude, lai noskaidrotu, vai ir pārkāpti epidemioloģiskie noteikumi. Šobrīd ir pāragri spriest," LTV norāda Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Videoklipos redzama arī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesnese Ieva Sladzevska. Uz Latvijas Televīzijas e-pastā uzdotajiem jautājumiem tiesnese neatbild.

Reliģiskā draudze "Kristus pasaulei" uzskata, ka ievēro valstī noteikto kārtību. "Es uzskatu, ka mēs nevienu neapdraudam. Es uzskatu, ka šie riski ir mazāki nekā tie ieguvumi, ka ir iespējams veikt reliģiskās darbības, tajā skaitā slavēšanu," LTV sacīja "Kristus Pasaulei" draudzes pārstāvis Pēteris Plakans.

Tikmēr Tieslietu ministrija norāda, ka arī reliģiskajām organizācijām jārīkojas tā, lai neapdraudētu kopienas locekļu veselību. Ja pārkāpumi ir, tad personas ir jāsoda.

Tieslietu ministrija norāda, ka sejas masku dievkalpojumā drīkst nelietot tikai tie, kas aktīvi vada dievkalpojumu, pārējiem tā jālieto. Arī dziedājumi nav aizliegti. Taču dziedāt nedrīkst, vēršoties pret publiku klātienē. Savukārt telpā uz vienu reliģiskās organizācijas pārstāvi jābūt ne mazāk par 10 kvadrātmetriem.