foto: Juris Rozenbergs
Kur potēs rīdziniekus: ielūkojamies Rīgas Centrāltirgū atvērtajā vakcinācijas centrā
Vakcinācijas centra izveide Rīgas Centrāltirgus paviljonā pašvaldībai izmaksājusi 35 000 eiro.
Sabiedrība
2021. gada 1. aprīlis, 13:07

Kur potēs rīdziniekus: ielūkojamies Rīgas Centrāltirgū atvērtajā vakcinācijas centrā

Jauns.lv

Šodien Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā tika atvērts vakcinācijas centrs, kurā poti pret Covid-19 varēs saņemt liels skaits galvaspilsētas iedzīvotāju. Medijiem 1. aprīlī bija iespēja ielūkoties vakcinēšanas nolūkos tikko kā izbūvētajās pagaidu telpās.

Pirmie masu vakcinācijas centri pret Covid-19 astoņās Latvijas pilsētās sāks darbu sestdien, 3. aprīlī, liecina ceturtdien valdībai sēdei iesniegtā Veselības ministrijas (VM) prezentācija.  

Jau sestdien no plkst. 10.00 būs pieejami trīs vakcinēšanas centri Rīgā – Ķīpsalas hallē, centrā "Atta" un Rīgas Centrāltirgus “Gastro” paviljonā.

Kā izskatās Rīgas Centrāltirgus vakcinācijas centrā?

Šodien Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā tika atvērts vakcinācijas centrs, kurā poti pret Covid-19 varēs saņemt liels skaits galvaspilsētas iedzīvotāju. Medijiem ...

gallery icon
60

Vakcinācijas centrs tirgū izmaksājis 35 000 eiro

Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljona daļa, kas atvēlēta vakcinācijas punktam, ir aptuveni 710 kvadrātmetrus liela.

Vakcinācijas centra izveide Rīgas Centrāltirgus paviljonā pašvaldībai izmaksājusi 35 000 eiro.

Esot plānots, ka vakcinācijas process notiks no plkst. 10.00 līdz 18.00. Cilvēki tiekot apzvanīti un aicināti uz vakcinēšanu.

Atklāšanas dienā ar īsu runu iepretim Centrāltirgus paviljonam uzstājās Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (“Attīstībai/Par!”) un citas amatpersonas.

Kā ziņots, Rīgas dome pilnvaroja pilsētas izpilddirektoru slēgt līgumus, kas saistīti ar vakcinācijas procesa organizēšanu galvaspilsētā cīņai pret Covid-19 pandēmiju.

Domes lēmums paredz, ka izpilddirektors būs tiesīgs slēgt iepirkuma līgumus, līgumus par lietošanas tiesībām, kas ir saistīti ar aktuālās informācijas par vakcināciju izplatīšanu, vakcinācijas procesa organizēšanu Rīgā, vakcinācijas pakalpojuma pieejamības veicināšanu, plašas sabiedrības vakcinācijas kompleksu izveidošanu un darbības nodrošināšanu.

Tāpat dome nolēma, ka SIA "Rīgas Centrāltirgus" gastronomijas paviljons tiek nodots izpilddirektora lietošanā vakcinācijas procesa organizēšanai, un tas netiks iznomāts tirdzniecības vietu ierīkošanai.

Domes lēmuma izpildi finansēs no pašvaldības rezerves fonda līdzekļiem.

Rīgas domes izpilddirektora pienākumus pašlaik pilda Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane.

Par vakcinācijas centriem citās pilsētās

Rīgā, Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā izvietotie centri strādās arī svētdien, 4. aprīlī, kā arī pirmdien, 5. aprīlī.

Savukārt Valmierā, Rēzeknē, Jēkabpilī un Daugavpilī esošie centri darbosies tikai sestdien.  
Cēsīs, bijušajā veikalā "Super Netto", vakcinācijas process sāksies svētdien, 4. aprīlī un turpināsies arī pirmdien, 5. aprīlī. Arī šis centrs darbosies no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Vakcinēšanas procesu centros nodrošinās SIA "Veselības centrs 4", AS "Veselības centru apvienība", SIA "Vizuālā diagnostika", Vidzemes un Rēzeknes slimnīcas, SIA "LUC Medical", Latgales medicīnas centrs, Jēkabpils reģionālā slimnīca.

Vismazāk Lieldienās plāno izpotēt Rēzeknē

Kopumā Lieldienu brīvdienām masu vakcinācijas centros būs pieejamas 9883 vakcīnu devas.

Visvairāk plānots izpotēt Rīgā – 5400 devu. Vismazāk devu – 308 – iedalītas Rēzeknes centram. Relatīvi maz devu plānots izlietot arī Daugavpilī, kopumā – 473.

VM informē, ka otrdien un trešdien Latvijā kopumā vakcīnu ražotāji piegādājuši 68 400 vakcīnas, no tām 12 600 tiks novirzītas otrajām devām, bet visas pārējās paredzētas raitai iedzīvotāju vakcinācijai.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča iepriekš medijiem norādījusi, ka liela mēroga vakcinācijas centrus plānots atvērt jau uz Lieldienu brīvdienām.

Ventspils sporta namā atvērts pirmais liela mēroga vakcinācijas centrs Latvijā

Šodien no plkst.10 līdz 18 Ventspilī izmēģinājuma režīmā vienu dienu darbosies pirmais liela mēroga vakcinācijas pret Covid-19 punkts Latvijā, informē ...

gallery icon
41

Vakcinācijas centrus, pēc Juhņēvičas paustā, plānots piesaistīt gadījumos, kad pieejamais vakcīnu daudzums pārsniedz ģimenes ārstu, slimnīcu un privāto pakalpojumu sniedzēju kapacitāti, kas ir 55 000 vakcinācijas reizes nedēļā.

Kopā ar vakcinācijas centriem plānotās vakcinācijas jaudas ir 100 000 līdz 150 000 vakcinācijas reizes nedēļā.