foto: Juris Rozenbergs
Policija sākusi pārbaudes saistībā ar pulcēšanos, kurā manīts arī ministrs Ģirģens
Treniņš sporta atbalstam Esplanādē
112
2021. gada 20. marts, 22:21

Policija sākusi pārbaudes saistībā ar pulcēšanos, kurā manīts arī ministrs Ģirģens

Jauns.lv / LETA

Valsts policija sākusi vairākas resoriskās pārbaudes saistībā ar Rīgas centrā un Liepājā sestdien notikušo Covid-19 ierobežojumu pretinieku un citu aktīvistu pulcēšanos, noskaidrots Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija notiekošo fiksēja ar tehniskajiem līdzekļiem un attiecīgi izvērtēs, vai nav saskatāmi epidemioloģisko drošības prasību un ierobežojumu pārkāpumi. Būtiski starpgadījumi netika konstatēti.

Policijā norādīja, ka policija bijusi informēta par dažādās vietās Rīgā plānotu neatļautu pulcēšanos.

Esplanādē norit atvērtais treniņš

Šodien Rīgas centrā, Esplanādē uz atvērto treniņu sanāca ievērojams skaits pašmāju sportistu un veselīga dzīvesveida entuziastu, lai, kā informē organizatori, ...

gallery icon
49

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā skaidroja, ka policija uzraudzījusi kārtību arī kādā brīvdabas sportiskā pasākumā Liepājā.

Ņemot vērā, ka jau iepriekš bijuši līdzīgi pasākumi un policijas līdzšinējo pieredzi, likumsargi bija gatavi nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību.

Šodien Brīvības pieminekļa laukumā un Esplanādē kopumā bija pulcējušies vairāki simti cilvēku. Esplanādē cilvēki nodarbojās ar sporta aktivitātēm.

Treniņā sporta atbalstam piedalījās arī Ģirģens

Kā novēroja portāls Jauns.lv, Esplanādi šodien apmeklēja arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (PCL; KPV LV). Ministrs sveicinājās un sarunājās ar klātesošajiem par Covid-19 ierobežojumu tēmu, kā arī piedalījās sportiskajās aktivitātēs.

Iekšlietu ministrs redzams arī Jauns.lv uzņemtajā videomateriālā:

Cita starpā, kādā brīdī Ģirģens uz īsu brīdi piebiedrojās jauniešiem, kuri basketbolista Kaspara Kambalas vadītā treniņa ietvaros izpildīja atspiešanos un citus vingrinājumus.

Šis ir jau otrs šāda veida treniņš, iepriekšējam notiekot 27. februārī, iepretim Ministru kabineta ēkai.

Šo sestdien nodarbības sākās ap pulksten 13.00, un bija pārstāvētas dažādas sporta disciplīnas.

Kā treniņa rīkotāji portālā “Facebook” norādīti pazīstamais bokseris Kristaps Zutis, “Ghetto Fight”, “Agon Fight Club”, “Basketbola Klase” un citas ar sporta nozari saistītas organizācijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pie Kongresu nama notiek dejas

Sestdien, 20. martā Rīgā pie Kongresu nama pulcējās cilvēki, lai mūzikas pavadībā laistos dejās. Notiekošo uzraudzīja Valsts policija.

gallery icon
15

Starp treniņu grupu vadītājiem bija basketbolists, bokseris Kaspars Kambala, titulētais un talantīgais Latvijas azerbaidžāņu kikbokseris Zaurs Džavadovs, juriste, Rīgas domes deputāte (LRA) un aktīviste Ieva Brante, kā arī citi.