foto: Juris Rozenbergs
Sportisti uzrīko atvērto treniņu Esplanādē, aicinot valdību uz dialogu
Treniņā piedalījās dažādu disciplīnu sportisti.
Sabiedrība
2021. gada 20. marts, 16:08

Sportisti uzrīko atvērto treniņu Esplanādē, aicinot valdību uz dialogu

Jauns.lv

Šodien Rīgas centrā, Esplanādē uz atvērto treniņu sanāca ievērojams skaits pašmāju sportistu un veselīga dzīvesveida entuziastu, lai, kā informē organizatori, aicinātu valdību uz dialogu un izstrādātu noteikumus, kuri ļautu sportistiem pilnvērtīgāk trenēties Covid-19 laikā.

Šis ir jau otrs šāda veida treniņš, iepriekšējam notiekot 27. februārī, iepretim Ministru kabineta ēkai.

Treniņš sākās ap pulksten 13.00. Pārstāvētas bija dažādas sporta disciplīnas. Trenējās vērā ņemams skaits dažādu cīņas sporta klubu, un kopumā iesaistījās visdažādāko vecumu ļaudis.

Notiekošo tikmēr uzraudzīja neliels skaits Valsts policijas darbinieku, taču nekādu starpgadījumu publiskā treniņa laikā nebija.

Esplanādē norit atvērtais treniņš

Šodien Rīgas centrā, Esplanādē uz atvērto treniņu sanāca ievērojams skaits pašmāju sportistu un veselīga dzīvesveida entuziastu, lai, kā informē organizatori, ...

gallery icon

Treniņš veltīts sporta atbalstam

Kā treniņa rīkotāji portālā “Facebook” norādīti pazīstamais bokseris Kristaps Zutis, “Ghetto Fight”, “Agon Fight Club”, “Basketbola Klase” un citas ar sporta nozari saistītas organizācijas.

Starp treniņu grupu vadītājiem bija basketbolists un bokseris Kaspars Kambala, titulētais un talantīgais Latvijas azerbaidžāņu kikbokseris Zaurs Džavadovs, juriste, Rīgas domes deputāte (LRA) un aktīviste Ieva Brante, kā arī citi.

Rīkotāji jau iepriekš paziņoja, ka apņemas ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus un iesaistīties sarunā, lai rastu kopīgu veidu, kā turpmāk atļaut pilnvērtīgākus treniņus tiem.

Jāpiezīmē, ka pasākuma rīkotāji jau pirms pirmā atvērtā treniņa 27. februārī darīja zināmu, ka “populistus, politiskos saukļus vai partiju reklāmas” treniņa laikā nevēlas redzēt un parūpēsies, lai populisti paliktu “aiz borta”.

“Mūsu mērķis – atgādināt par sevi. Citādi vīrusu mēs uzvarēsim, bet karogu virs galvas vairs nebūs kam celt! Tiekamies, draugi, treniņā!” tika teikts organizatoru pieteikumā pirms 27. februāra treniņa pie valdības mājas.

Arī 20. marta aktivitātes tika popularizētas sociālajos tīklos kā bez politisku organizāciju dalības. Dalībnieku skaita ziņā šīs sestdienas treniņš, šķiet, pārspēja iepriekšējo.

Tikmēr, nesaistīti ar treniņu, kurš notika Raiņa pieminekļa pakājē, pie Kongresu nama vairāki cilvēki pulcējās, lai mūzikas pavadībā laistos dejās. Arī tur notiekošo uzraudzīja Valsts policija.

Pie Kongresu nama notiek dejas

Sestdien, 20. martā Rīgā pie Kongresu nama pulcējās cilvēki, lai mūzikas pavadībā laistos dejās. Notiekošo uzraudzīja Valsts policija.

gallery icon