foto: LETA
Zemnieku saeimu turpinās vadīt Juris Lazdiņš
Biedrības "Zemnieku saeima" vadītājs Juris Lazdiņš.
Novadu ziņas
2021. gada 15. marts, 14:27

Zemnieku saeimu turpinās vadīt Juris Lazdiņš

Jauns.lv

Attālināti norisinājies biedrības "Zemnieku saeima" kongress, kurā noritēja arī valdes un tās priekšsēdētāja vēlēšanas. Par biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētāju tās biedri atkārtoti uz nākamo divu gadu termiņu ievēlēja biedrības līdzšinējo vadītāju Juri Lazdiņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš: "Kamēr jaunā paaudze vēl briest, tikmēr esmu gatavs turpināt Zemnieku saeimas vadību. Šobrīd ir iesāktas daudzas lietas, kuras vajadzētu kvalitatīvi pabeigt. Primārie darbi ir aizstāvēt un pārstāvēt nozares intereses, lai lauksaimnieki ikdienā varētu darīt to, ko gadsimtiem ilgi ir darījuši - kopt savu zemi un ganāmpulkus. Mūsu uzdevums ir nodrošināt sabiedrību ar visām sociālajām grupām pieejamu pārtiku, tomēr arvien biežāk saskaramies ar populistiskiem saukļiem, ka lauksaimniecība Latvijā nav vajadzīga, jo visu var nopirkt veikalā. Tā vietā, lai lauksaimnieki varētu turpināt savu saimniecisko darbību un īstenotu ES politikas "No lauka līdz galdam" uzstādījumus, esam spiesti lielu daļu savu resursu novirzīt sabiedrības, valdības un deputātu izglītošanai par lauksaimniecības nozīmīgumu Latvijas ekonomikā."

Saskaņā ar biedrības valdes un valdes priekšsēdētāja vēlēšanu rezultātiem, valdē turpmāk strādās Maira Dzelzkalēja-Burmistre, Mārtiņš Trons, Mareks Bērziņš, Elīza Ilze Malceniece, Kaspars Ādams, Edgars Putra, Mārtiņš Flaksis, Linards Selivanovičš. Pēc vēlēšanu rezultātiem valdes kandidāti ir Aivis Aizsilnieks un Gints Gžibovskis.

Kongresa dalībniekus uzrunāja Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, kurš veltīja arī laiku, lai atbildētu uz ZSA biedru interesējošajiem jautājumiem. Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš prezentēja pētījuma "Iedzīvotāju viedoklis par dažādiem ar Latvijas lauksaimniecību, tās draudzību dabai, un produktu ekoloģiskumu saistītiem jautājumiem" rezultātus. Savukārt Zemkopības ministrijas Lauku attīstības atbalsta departamenta direktore Liene Jansone iepazīstināja ar plānoto atbalstu Latvijas lauksaimniecībai un lauku attīstībai 2021-2022.

Par biedrību "Zemnieku saeima"

Biedrība "Zemnieku saeima" ir ietekmīgākā lauksaimnieku organizācija Latvijā, kas dibināta 1999.gadā. Biedrības pamatdarbība ir biedru interešu pārstāvēšana, lauksaimniekiem labvēlīgas politikas veidošana, biedru informēšana un izglītošana. Mūsu biedri ir 800 mazas un lielas saimniecības no visas Latvijas. Valdi veido 9 kongresā vēlēti zemnieki, kuri pārstāv visus reģionus un lauksaimniecības nozares. Biedri kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 tūkst. ha lauksaimniecībā izmantojamās zemes (augkopība 54%, piena lopkopība 38%, citas nozares 8%) un savās saimniecībās nodrošina darbu vairāk kā 4000 darbiniekiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās