112
2021. gada 8. marts, 22:52

Iecavā uziet sen miruša cilvēka līķi

Degpunktā, TV3

Vakar Iecavas upē virs ūdens uzpeldēja kāda cilvēka mirstīgās atliekas. Ņemot vērā, ka ūdenstilpni jau labu laiku nesedz ledus, vietējie zināja, ka mirušais nevarēja būt kāds neveiksmīgs zemledus makšķernieks, šovakar vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Es katru dienu eju, nekad neesmu redzējusi nevienu makšķernieku. Šeit vienīgi jauniešu kompānijas ļoti bieži vakaros iet pie estrādes. Varbūt kāds pagrūda no krasta? Jo ledus te sen nav" stāsta vietējā iedzīvotāja.

Daži uzskata, ka cilvēks nemaz nav gājis bojā Iecavā, jo nekas nav dzirdēts par pazudušu vietējo iedzīvotāju vai kādu, kas izsludināts meklēšanā.

"Kur tad te var iekrist? Parkā pie estrādes vienīgi var pieiet upei labi tuvu klāt. Varbūt kāds piedzēries? Es domāju, ka pa straumi varbūt atnesa no kaut kurienes. Tā nevar būt? Ir bijis, ka te ir līķis izvilkts, bet tas ļoti sen atpakaļ." 

Dienas vidū Parka ielas sākumā piestāja ugunsdzēsēju brigāde. Taču nebija nepieciešami ūdenslīdēji, lai vīrieti nogādātu krastā. Cilvēku satvēra aiz drēbēm un noguldīja upes malā. Vizuāli glābējiem bija skaidrs, ka vīrietis ir miris jau ilgu laiku.

Tika izsaukta policija, kas uzņēmās izmeklēt vīrieša nāves apstākļus. "Personība ir noskaidrota un nav vardarbīgas nāves pazīmes konstatētas," informēja Valsts policijā.

68 gadus vecais vīrietis ir vietējais iedzīvotājs. Viņš vairākkārt nonācis aprūpes centros un viņam nebija noteikta dzīvesvieta. Pēc Valsts policijas rīcībā esošās informācijas, vīrietis pēdējo reizi dzīvs redzēts pagājušā gada novembrī.