foto: ITAR-TASS/Scanpix
Rinkēvičs "melnajā sarakstā" iekļauj Kremļa propagandistu Vladimiru Solovjovu
Krievijas TV kanāla "RTR Rossija" seja Vladimirs Solovjovs ir viens no skaļākajiem, atpazīstamākajiem un turīgākajiem kremļa propagandistiem.
Politika
2021. gada 18. februāris, 13:22

Rinkēvičs "melnajā sarakstā" iekļauj Kremļa propagandistu Vladimiru Solovjovu

Jauns.lv

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) paziņojis, ka nolēmis Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā iekļaut Vladimiru Solovjovu, krievu žurnālistu, TV kanāla "RTR Rossia" seju un vienu no populārākajiem Kremļa propagandistiem. 

Rinkēvičs par šo lēmumu pavēstīja sociālajā tīklā "Twitter", norādot, ka lēmums pieņemts, pamatojoties uz Imigrācijas likuma 61. panta 2. daļu. 

"Latvijai nav pieņemama nacisma glorifikācija," norāda ministrs.

Komentārs, domājams, saistīts ar nesen Krievijas presē Solovjovam pārmesto Adolfs Hitlera slavēšanu, proti, kritizējot opozicionāru Alekseju Navaļniju, kuru propagandists izsenis dēvē par "nacistu" Solovjovs izteicās, ka pret viņu viņam nav cieņas, taču Hitlers viņaprāt esot drosmīgs cilvēks - nav bēdzis no armijas, braši cīnījies Pirmajā pasaules karā.

Par Solovjova izteicieniem pieprasījumu Krievijas Federācijas Ģenerālprokuratūrai paguva nosūtīt Krievijas parlamenta deputāts Valērijs Raškins (Krievijas Komunistiskā partija).

Lieki piebilst, ka Krievijas likumdošana pret jebkādām izpausmēm saistībā ar nacisma slavētājiem ir īpaši barga.

Pats Solovjovs gan viņa vārdu interpretāciju jau paspējis nodēvēt par provokāciju.

Liegums Solovjovam ieceļot Latvijā būs spēkā uz nenoteiktu laiku.

Jauns.lv jau iepriekš arī ziņoja par Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu "izslēgt" Latvijā virkni Krievijas TV kanālu, tostarp, arī Solovjova pārstāvēto "RTR Rossija", kurš pieķerts virknē saturisku pārkāpumu.