Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasniegtas balvas desmit izcilākajiem Latvijas jaunajiem cilvēkiem
Tikko pasniegtas izcilības balvas „TOYP Latvia” desmit veiksmīgākajiem Latvijas jaunajiem cilvēkiem.
Sabiedrība

Pasniegtas balvas desmit izcilākajiem Latvijas jaunajiem cilvēkiem

Kasjauns.lv

Desmit izcili jauni cilvēki saņēmuši starptautisko izcilības balvu „TOYP Latvia 2015”. Tādējādi viņi atzīti par vieniem no radošākajiem un veiksmīgākajiem mūsu valsts jaunajiem cilvēkiem, no kuriem būtu jāņem piemērs. Starp balvas saņēmējiem ir gan vairāk, gan mazāk pazīstami mūsu sabiedrības cilvēki.

Pasniegtas balvas desmit izcilākajiem Latvijas jau...

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) kopā ar bezpeļņas organizāciju „JCI Latvia” 26. augustā pasniedza īpašo starptautisko balvu „TOYP Latvia 2015” („Ten Outstanding Young Persons” jeb „Desmit izcili jauni cilvēki 2015”) jauniem un izciliem cilvēkiem vecumā no 18 līdz 40 gadiem.

Apbalvošanas ceremonija notika Jūrmalas hotelī „Baltic Beach Hotel”. Balvas „TOYP Latvia” saņēma:

* kategorijā „Bizness, ekonomika, uzņēmējdarbība” – uzdrīkstēšanās un radošās darbības veicinātāja Vita Brakovska, reklāmas aģentūras „DDB Latvija” izpilddirektors Andris Rubīns un pavārs Mārtiņš Sirmais:

* kategorijā „Kultūra” – festivāla „Positivus” rīkotājs un koncertzāles „Palladium” līdzīpašnieks Ģirts Majors;

* kategorijā „Ieguldījums bērnos, cilvēktiesības, miers pasaulē” – Cēsu Jaunās sākumskolas vadītāja Dana Narvaiša un ielu sporta un kultūras kustības „Ghetto games” vadītājs Raimonds Elbakjans;

* kategorijā „Filantropija, brīvprātīgais darbs” – Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, Latvijas skautu priekšnieks Jānis Iklāvs un fonda „Viegli” līdzdibinātāja Ināra Kehre;

* kategorijā „Personības pilnveidošana, izaugsme” – dziedātāja un komponiste Aminata Savadago.

„Mums ir talanti un sasniegumi, par kuriem plašāka sabiedrība nezina. Vairāk un biežāk jāatceras, ka tieši cilvēki ir mūsu nākotne, kas virzīs valsti uz attīstību un izaugsmi. Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka esam tieši tikpat varoša nācija kā citas, tāpēc „TOYP Latvia 2015” ir balva, kas visai Latvijai demonstrē spēju būt izciliem, inovatīviem un veiksmīgiem,” sacīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Apbalvošanas ceremonijā piedalījās arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš apbalvotos uzrunāja: „Jūs esat apliecinājums, ka mūsu nākotne ir gudri, talantīgi un radoši cilvēki, apveltīti ar neizsīkstošām darba spējām.

Pārstāvot dažādas profesijas jūs tomēr visus vieno mērķis: ne tikai cītīgi, mērķtiecīgi un neatlaidīgi darīt savu darbu, bet arī padarīt Latviju labāku, nest tās vārdu pasaulē un aizraut citus.

Jūs esat paraugi, kuriem aicinu sekot ikvienu jaunu cilvēku savā izaugsmes un attīstības ceļā. Cilvēks veido sevi, ņemot piemēru no citiem. Un tieši jūs esat tie, kam līdzināties. Tādēļ aicinu jūs, jaunie un izcilie, palīdzēt Latvijas jauniešiem veidot viņu veiksmes stāstus; būt tiem, kas palīdz viņiem domāt, spriest un lemt par savu dzīvi.”

Balvu pasniedz „TOYP” pasniedz „Junior Chamber International” (JCI), kas ir starptautiska bezpeļņas organizācija, kas darbojas vairāk nekā 100 valstīs, apvienojot vairāk nekā 200 000 aktīvu biedru vecumā no 18 līdz 40 gadiem. JCI Latvijā tiek pārstāvēta kopš 1993.gada. Patlaban „JCI Latvia” ir septiņas nodaļas - trīs Rīgā, pa vienai Cēsīs, Jelgavā, Liepājā un Daugavpilī - un vairāk nekā 130 aktīvi biedri.

Ar balvu „TOYP” izcilus jaunus cilvēkus pasaulē apbalvo jau no pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem. Šīs balvas saņēmēju vidū ir tādi pazīstami cilvēki kā\ Nelsons Rokfellers, Geralds Fords, Elviss Preslijs, Džons Kenedijs un daudzi citi.

Pasaules „TOYP” apbalvojumu saņēmēju vidū ir arī Baltijas valstu pārstāvji. Par ieguldījumiem valsts pārvaldes jomā 1993. gadā „TOYP” apbalvojumu saņēma Igaunijas politiķis un vēsturnieks Marts Lārs, bet 2003. gadā – Lietuvas galvaspilsētas Viļņas mērs Artūras Zuokas. Savukārt, balvu par ieguldījumiem zinātnes un tehnoloģiju attīstībā 2007. gadā saņēma Igaunijas IT speciālists Tarvi Martens.

TOYP apbalvošanas ceremonija

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders