foto: Ivars Soikāns/LETA
Valentīndienā Latvijā gaidāms sniegs un saule
Apsnigusi priede.
Sabiedrība
2021. gada 14. februāris, 08:55

Valentīndienā Latvijā gaidāms sniegs un saule

Jauns.lv / LETA

Svētdienas rītā gaisa temperatūra valsts rietumu pusē ir +1..-3 grādi, austrumu novados -3..-8 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Debesis pārsvarā mākoņainas, daudzviet brīžiem snieg. Kurzemes centrālajā un austrumu daļā vietām snieg spēcīgi, redzamība stiprā sniegā samazinājusies līdz 400 metriem.

Pūš lēns līdz brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Ventspils ostā vēja ātrums brāzmās sasniedz 15 metrus sekundē.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no septiņiem centimetriem Ventspils ostā līdz 31 centimetram Siguldā, 33 centimetriem Alūksnē un 34 centimetriem Dagdā, tai skaitā 19 centimetri Rīgas centrā.

Rīgā pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš un gaisa temperatūra ir -1..-2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +1,4 grādiem Liepājā līdz -7 grādiem Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.februārī bija +24 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -32 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos un -42 grādi Krievijas ziemeļos.

Vietām gaidām stipra snigšana

Svētdien daudzviet Latvijā snigs un uzspīdēs saule, vietām snigs stipri, prognozē sinoptiķi. Valsts rietumu pusē spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par stipru snigšanu - vietām Kurzemē un Zemgalē sniega segas biezums palielināsies par pieciem līdz septiņiem centimetriem. Ceļi būs slideni, snigšanas laikā gaidāma slikta redzamība.

Kurzemē gaidāms arī putenis - ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +1..-4 grādi, valsts austrumos līdz -7 grādiem, vakarā kļūs vēsāks.

Rīgā brīžiem gaidāms sniegs, mākoņu kļūs mazāk, vējš mēreni pūtīs no ziemeļiem, ziemeļrietumiem un gaisa temperatūra saglabāsies mazliet zem nulles.

Laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu mala un aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens jūras līmenī 1022-1025 hektopaskāli, Kurzemē līdz 1028 hektopaskāliem.

Sniegs daudzviet apgrūtina braukšanu

Šorīt sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja "Latvijas valsts ceļi".

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas šoseju visa maršruta garumā, pa Vidzemes šoseju posmā Rīga - Smiltenes pagrieziens, pa Valmieras šoseju posmā Murjāņi - Strenči, pa Rīgas apvedceļu visa maršruta garumā, pa Bauskas šoseju posmā no Rīgas līdz Grenctālei, pa Jelgavas šoseju posmā Jelgava - Meitene, pa Liepājas šosejas posmiem Rīga - Apšupes krustojums un Blīdene - Skrunda, kā arī pa Ventspils šosejas posmiem Rīga - Kūdra un Talsi - Ventspils.

Tāpat apgrūtināta braukšana ir pa Daugavpils šosejas posmu Rīga - Daugavpils, pa Rēzeknes šosejas posmu Jēkabpils - Stalbovka, pa Grebņevas - Medumu šoseju, kā arī pa Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā valsts teritorijā, izņemot Alūksnes, Krāslavas, Kuldīgas un Limbažu apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos no rīta bija iesaistītas 160 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.