Nacionālā apvienība atklāj sarakstu līderus pašvaldību vēlēšanās
Politika
2021. gada 5. februāris, 12:42

Nacionālā apvienība atklāj sarakstu līderus pašvaldību vēlēšanās

Jauns.lv

Nacionālā apvienība gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās 5. jūnijā startēs 34 novados un valstspilsētās: 16 novados Vidzemē, septiņos – Kurzemē, septiņos Zemgalē un četros – Latgalē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Pagājušajās pašvaldību vēlēšanās Nacionālā apvienība ieguva visvairāk deputātu vietu no visām partijām – 166 vietas. Atskatoties uz paveikto, redzam, ka mūsu vadītajos novados varam patiešām lepoties ar izdarīto: sekmētu uzņēmējdarbību un jaunu darbavietu radīšanu, atbalstu ģimenēm ar bērniem, labiekārtotu vidi un citiem panākumiem. Mūsu pārstāvji ir apliecinājuši, ka Latvijas novadi var būt plaukstoši un labklājīgi, un arī šajās vēlēšanās nākam ar savu piedāvājumu novadu izaugsmei,” uzsver Raivis Dzintars, Nacionālās apvienības priekšsēdētājs.

Partija atklājusi atsevišķus vēlēšanu sarakstu līderus. Vairākos novados mēra amata kandidāti būs esošie priekšsēdētāji. Siguldā tas būs Uģis Mitrevics, Smiltenē – Edgars Avotiņš, Tukumā – Normunds Rečs, Talsos – Sandra Pētersone un Ogrē – Egils Helmanis. Liepājā līderis būs Uldis Lipskis, Dienvidkurzemē – Linards Tiļugs, Rēzeknē – Ināra Groce, Jūrmalā – Andris Čuda, Cēsīs – Guntis Grosbergs, Madonā – Zigfrīds Gora, Augšdaugavā – Arnis Slobožaņins, Saldū – Roberts Sipenieks, Valmierā – Jānis Grasbergs un Jelgavas novadā – Oskars Cīrulis.

Lai arī katra novada vai pilsētas prioritātes atšķiras, kopumā galvenie akcenti būs saimnieciskas, efektīvas, uz sadarbību vērstas pārvaldes veidošana, atbalsts dažādām sabiedrības grupām, it īpaši ģimenēm ar bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem, kvalitatīvs izglītības un kultūras piedāvājums, kā arī uzņēmējdarbības un infrastruktūras attīstība novados.

Šajās pašvaldību vēlēšanās Nacionālās apvienības vadmotīvs būs “Tava balss novadā”, iezīmējot to, ka katra vēlētāja viedoklim un vajadzībām ir svars. Sevišķi nozīmīgi tas ir administratīvi teritoriālās reformas kontekstā – apvienotajos novados jābūt vienmērīgai attīstībai, lai izaugsme nekoncentrētos tikai jaunajos novadu centros.

Nacionālajai apvienībai ir 41 reģionālā nodaļa un vairāk nekā 1000 biedru visā Latvijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās