112
2021. gada 25. janvāris, 22:14

Baiss protests pret Covid-19 "ieslodzījumu": izlaužas no izolatora, nozog "Audi Q7" un izraisa asinsstindzinošu avāriju

Degpunktā, TV3

Šodien vienu no Maskavas ielas 208 nama jeb Rīgas vīriešu patversmes logiem sedz plāksne, bet turpat redzamas izsista stikla lauskas. Nama pastāvīgie iemītnieki dzirdējuši, ka tās esot sekas kādam ārkārtīgi neparastam notikumam, taču tā kā aiz šiem logiem ir Covid-19 slimnieku izolators, īstas skaidrības vietējiem nav, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Kāds no izolatora notinies un nozadzis mašīnu," pastāsta patversmes iemītnieks. Kā izrādās, šis stāsts sācies sestdien pulksten 12.26, kad gaišā dienas laikā ēkas logam izbiris stikls.

To no iekšpuses izsitis kāds ar Covid-19 sasirdzis bezpajumtnieks un, kurš jau kopš 19. janvāra atradies sava veida ieslodzījumā.

"Noteikti, ka šis klients nebija apmierināts, ka viņam ir jāsēž šīs 14 dienas izolācijā. Viņš izdomāja izlauzties caur logu, jo pirmais stāvs Maskavas ielā nav augsts. Viņš ar savu augumu izsita šo stiklu un tika brīvībā. Laida ļeku uz "Lido" pusi. To bija redzējuši kamerā mūsu apsargi. Protams, vērsās pie pašvaldības policijas," stāsta Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Policijas auto bijis turpat līdzās, taču bēglim izdevies noslēpties no inspektoru acu skatiena. Kā atklājies vēlāk, noskatoties video ierakstus, aizbēgušais glābiņu atradis netālu esošajās tūjās, bet policisti to nepamanot devušies Krasta ielas virzienā, kur likumsakarīgi nevienu tā arī nenotvēra.

Mirkli vēlāk no patversmes darbiniekiem saņemta informācija, ka vīrietis iekāpis vienā no darbinieka automašīnām "Audi", kas stāvēja netālu ar ieslēgtu dzinēju un aizbraucis prom. Par notikušo informēta Valsts policija un automašīna izsludināta meklēšanā.

Tikmēr baltais "Audi" traucies ārā no galvaspilsētas. Pirmā aizķeršanās tam fiksēta Salaspilī, kur uz šosejas auto sabojājis vairākus citus braucamrīkus un no notikuma vietas aizlaidies. Policistiem aptuveni nojaušot, kur šoferis varētu doties, uz lielceļa pusi nosūtītas vairākas ekipāžas.

Viena pārkāpēju gaidījusi pie Ķeguma, savukārt otra uzsākusi ceļu no Ogres. Ogrē "Audi Q7" tika pamanīts. Sākusies pakaļdzīšanās. Burtiski pāris minūšu laikā auto iebraucis pretējā joslā, kur sadūrās ar "Subaru" automašīnu, atsitās pret vēl vienu vieglo automašīnu un sadūrās vēl ar trešo.

Neprātīgā stūrētāja lidojumu piefiksējušas arī video kameras. Mirklī, kad baltais "Audi Q7" lielā ātrumā ietriecies priekšā braucošā "Audi 80" un aizstūmis to līdz abi apstājušies laukā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā informēja, ka notikuma vietā strādājušas četras mediķu brigādes un kopumā palīdzība sniegta četriem cilvēkiem. Diviem no cietušajiem pieticis vien ar mediķu apskati un brūču apkopšanu, taču divi no ievainotajiem vidēji smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā.

Kā norāda Valsts policijas pārstāvis, šobrīd pret aizturēto 56 gadus veco vīrieti ir ierosināti divi kriminālprocesi. Viens par automašīnas zādzību, bet otrs par nodarījumiem ceļu satiksmē.

Kārtībsargi lūdz atsaukties ikvienu, kuram ir foto vai video materiāli, kas saistīti ar šo notikumu vai jebkāda cita informācija, kas varētu noderēt izmeklēšanas gaitā.