foto: LETA
Jēkabpils pašvaldības vadība skopa komentāros par KNAB darbībām
Novadu ziņas
2021. gada 21. janvāris, 21:54

Jēkabpils pašvaldības vadība skopa komentāros par KNAB darbībām

Jauns.lv / LETA

Jautājumi par Korupcijas un novēršanas biroja (KNAB) procesuālajām darbībām Jēkabpils domē ir jāadresē birojam, jo pašvaldība nedrīkst izpaust informāciju, ceturtdienas vakarā attālinātā preses konferencē žurnālistiem paziņoja pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis.

Viņš neprecizēja, kur tieši veiktas izmeklēšanas darbības un vai izņemti kādi dokumenti vai tehnika, vien apstiprināja, ka tas noticis Jēkabpilī. "Šodien Jēkabpilī bija KNAB un veica procesuālās darbības. Ņemot vērā, ka tā ir pirmā tāda veida vizīte pie mums, var rasties daudz jautājumu. Šie jautājumi jāadresē izmeklējošām institūcijām, jo viņi veic izmeklējošās darbības," komentēja izpilddirektors.

Viņš stāstīja, ka pirms preses konferences par KNAB darbībām informēti arī deputāti, un viņiem arī esot sniegta informācija tikpat lielā apjomā kā žurnālistiem.

"Mēs ļoti uzticamies tiesībsargājošajām instancēm un gaidām viņu lēmumu par turpmāko rīcību. Informācija mūsu rīcībā ir ļoti skopa," apgalvoja Gogulis.

Ceturtdienas vakarā pilsētas mēra Aivara Krapa (LA) tālrunis ir izslēgts, un arī preses konferencē viņš nepiedalījās. Gogulis apgalvoja, ka ceturtdienas laikā ar mēru nav sazinājies, un arī nezina, kur Kraps atrodas. Izpilddirektors neatbildēja uz jautājumu, vai domes priekšsēdētājs varētu būt aizturēts.

Izpilddirektors arī nevarot izpaust, ar kādu no pašvaldības kapitālsabiedrībām saistīts KNAB kriminālprocess. "Visi pašvaldības un kapitālsabiedrību pakalpojumi tiek sniegti vispārējā kārtībā. Mans galvenais uzdevums ir nodrošināt kapitālsabiedrību darbu. Šodien darba jautājumos esmu sazinājies arī ar lielāko daļu no tām, un guvis apliecinājumu, ka visas kapitālsabiedrības strādā," komentēja Gogulis.

Izpilddirektors, kurš ir arī kapitāldaļu turētāja pārstāvis pašvaldības uzņēmumos, apgalvoja, ka šodien ir sazinājies ar daļu no uzņēmumu vadītājiem, un visi, ar kuriem esot sazvanījies, "bija pieejami un darbspējīgi".

Preses konferencei īslaicīgi bija pieslēgusies arī mēra vietniece Kristīne Ozola, taču viņa nevarēja atbildēt uz jautājumiem, jo bija tehniskas problēmas ar mikrofonu. Drīz vien pēc pieslēgšanās Ozola pameta virtuālo preses konferences telpu.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu aizdomās par Jēkabpils domes amatpersonu iespējamām nelikumībām saistībā ar pašvaldības kapitālsabiedrības veiktajiem iepirkumiem. KNAB iepriekš sāktā kriminālprocesā šodien veic "neatliekamas kriminālprocesuālās darbības".

KNAB kriminālprocesu sācis pērn 21.septembrī par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un krāpšanu.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Jēkabpils pilsētas domes un tās kapitālsabiedrības valsts amatpersonas, iespējams, ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli mantkarīgā nolūkā saistībā ar kādas kapitālsabiedrības veiktajiem iepirkumiem.

KNAB izmeklēšanas interesēs detalizētāku informāciju par kriminālprocesu nesniedz.