foto: LETA
"Cepurītis apvainojās" - Aļeksejenko noliedz interešu konfliktu, notiekošo saista ar politisku izrēķināšanos
Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko (no kreisās) un Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis.
Politika
2021. gada 19. janvāris, 21:01

"Cepurītis apvainojās" - Aļeksejenko noliedz interešu konfliktu, notiekošo saista ar politisku izrēķināšanos

Jauns.lv / LETA

No amata atstādinātais Rīgas doms Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko (GKR) noliedz pārmetumus par iespējamu interešu konfliktu un tos saista ar politisku izrēķināšanos.

Viņš Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" apgalvoja, ka abas sievietes, par kuru nodarbināšanu kolēģiem domē radušās aizdomas, godprātīgi pildījušas savus pienākumus. Viņš notiekošo sauca par politisku izrēķināšanos no Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja Edmunda Cepurīša (PP) puses, kurš iepriekš esot vēlējies panākt kādas konkrētas firmas uzvaru konkursā. Aļeksejenko esot ieteicis Cepurītim to nedarīt. "Nu, viņš apvainojās," pauda Aļeksejenko.

Sīkākas detaļas viņš neatklāja, tomēr atzina, ka arī tiesībsargājošajās iestādēs nav vērsies.

Savukārt, komentējot pieņemtos lēmumus par prēmēšanu, viņš teica, ka prēmijas vienu reizi gadā saņem visi darbinieki, tai skaitā arī viņš.

Jau ziņots, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) atstādinājis no amata Aļeksejenko. Staķis paziņojis, ka Aļeksejenko no amata mēģinās atbrīvot ar tiesas lēmumu.

Viņš uzsvēra, ka amatpersonas atbrīvošana no amata nav pašmērķis. Taču, atklājot prettiesiskas darbības un savējo likšanu amatos, dome uz to reaģēs un šādas situācijas nepieļaus.

Kā preses konferencē informēja Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (PP), pret Aļeksejenko ir sāktas divas disciplinārlietas.

Pirmā lieta ir par ilgstošu interešu konfliktu, kurā viņš atradies, pieņemot lēmumus par savu bērnu māti. Tostarp pieņemtie lēmumi ir saistīti ar atalgojumu un prēmēšanu. Turklāt Aļeksejenko neesot veicis darbības, lai šo interešu konfliktu novērstu.

Otrā lieta saistīta ar Aļeksejenko bijušo sievu, kura tikusi algota departamentā. Šajā lietā esot saskatāmas fiktīvas nodarbinātības pazīmes. Ņemot vērā, ka šī lieta tiek izmeklēta, lai noskaidrotu visus apstākļus, Aļeksejenko atstādināts no amata, lai netraucētu informācijas iegūšanai.

Kā preses konferencē teica Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks juridiskajos jautājumos Māris Knoks, ja tiks gūts apliecinājums fiktīvai nodarbinātībai, dome vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs.

Viņš ne noliedza, ne apstiprināja, ka disciplinārlietas ir saistītas ar Aļeksejenko bijušo sievu Veru Bobrovu un bērnu māti Ilonu Dimanti.

Tikmēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jau pērn decembrī sācis resorisko pārbaudi par Aļeksejenko iespējamo interešu konfliktu.