Busulis uzstāsies Kauguru rudens svētkos
Intars Busulis ar ar “Abonementa orķestri” Kārļa Lāča vadībā 5. septembrī priecēs Kauguru rudens svētkos.
Novadu ziņas
2015. gada 4. septembris, 14:19

Busulis uzstāsies Kauguru rudens svētkos

Jauns.lv

„Rudens ir mans mīļākais gadalaiks, bet ar Kauguriem man saistās mīļas bērnības atmiņas,” teic populārais mūziķis Intars Busulis, kas ar “Abonementa orķestri” Kārļa Lāča vadībā 5. septembrī uzstāsies Kauguru rudens svētkos.

Intars, lai arī dzimis talsenieks, bet tagad dzīvo Rīgā, par savu pilsētu daļēji sauc arī Jūrmalu. „Pirmkārt, jau tāpēc, ka četrus gadus kopā ar ģimeni – sievu un bērniem – Jūrmalā pavadījām vasaras. Jaundubultos īrējām mājiņu pārdesmit metru no jūras. Otrkārt, tā ir Dzintaru koncertzāle, kas man kā mūziķim ir ļoti nozīmīga vieta kopš 2005. gada. Tad pirmo reizi kāpu uz Dzintaru koncertzāles skatuves un uzvarēju jauno izpildītāju konkursā “Jaunais vilnis”. Tas bija būtisks pavērsiens manā karjerā. Kopš tās reizes Dzintaru koncertzālē esmu uzstājies katru gadu, un gūtās emocijas pat nav izstāstāmas. Man ar to patiešām ir paveicies. Un, treškārt, ar ko man asociējas Jūrmala – tie ir Kauguri,” atklāj Busulis, izstāstot, kāpēc tieši Kauguri viņam ir tik īpaši.

„Kauguri ir vieta pirms lielās Jūrmalas, kur nav jāmaksā par iebraukšanu. Tāpēc bieži vien ir pabūts Kauguros un to jaukajā pludmalē. Turklāt, ja, braucot no Talsiem uz Rīgu, nav jāsteidzas un jāizvēlas ātrākais ceļš – Ventspils šoseja –, tad vienmēr braucam caur Jūrmalu. Jo man patīk gan tas ceļš, gan pati Jūrmala, bet Kauguri ir vieta, kas ar visu savu būtību signalizē – tūlīt būs Jūrmala! Vispār man ar Kauguriem saistās jaukas bērnības atmiņas. Tēvs kādreiz gatavoja cukurvati, un no Talsiem braucām ar zaporožecu uz Kauguru tirgu, kur pavadījām vasaru, tirgojot cukurvati. Kauguros, pārdodot cukurvati, nopelnīju arī savu pirmo datoru datorspēlēm. Tas man toreiz bija tik emocionāls brīdis,” atceras talantīgais mūziķis.

Tagad Intars atgriezīsies Kauguros, lai uzstātos rudens svētkos. „Mums koncerti šādos pilsētas svētkos ir īpaši. Jauki vērot, kā ļaudis uz tiem nāk īpaši sapucējušies, jo ir taču svētki! Mums ar “Abonementa orķestri” patīk tajos radīt dzīvespriecīgu noskaņojumu, lai cilvēki var kārtīgi atpūsties un izballēties. Priecē, ka mums šādos svētkos ir dots uzdevums: pozitīvi nokaitēt atmosfēru un sagatavot klātesošos kulminācijai – salūtam,” atzīstas Intars Busulis, sakot, ka viņu arī patīkami pārsteigušas izmaiņas Kauguros.

„Nupat atkal iegriezos Kauguros un biju gandarīts par redzēto – sakārtotas ielas, gājēju celiņi, iekopti apstādījumi. Turklāt Kauguros svinēsim rudens svētkus, bet rudens ir mans mīļākais gadalaiks. Man patīk tā smarža, krītošās lapas, gladiolas. Pat domāju, ka vajadzētu atgriezties pie Ražas svētku tradīcijām. Rudens – tas ir forši! Un rudens svētki – vēl foršāk!” – tā Intars Busulis.

Kauguru rudens svētki

Šogad Kauguri ne tikai atdzimuši jaunā kvalitātē – rekonstruēta Talsu šoseja, izbūvētas jaunas ietves un gājēju, velosipēdistu celiņi –, bet arī pirmo reizi ar vērienīgu pasākumu programmu tiks svinēti Kauguru rudens svētki.

Tie notiks 5. septembrī Jūrmalā, Raiņa ielā, kur visas dienas garumā no plkst. 12.00 līdz 22.30 norisināsies koncerti, izklaides un sporta aktivitātes, radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, kurās jūrmalniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja piedalīties bez maksas. Svētku noslēgumā plkst. 21.00 uzstāsies Intars Busulis un “Abonementa orķestris” Kārļa Lāča vadībā, un pēc tam svētku apmeklētājus priecēs krāšņa rudens svētku uguņošana.

Šis ir Raiņa jubilejas gads, tāpēc arī Kauguru rudens svētku programma sasaucas ar izcilā latviešu dzejnieka dramaturģijas pērlēm. Jūrmalas kolektīvu muzikālie, deju un teātra priekšnesumi apvienoti ar nosaukuma “Spēlēju, dancoju”, aktivitātes un radošās darbnīcas bērniem caurvij Zelta zirga tematika, bet izglītojošās aktivitātes pieaugušajiem par Kauguru vēsturi un jūru, kā arī erudīcijas un sportiskās formas pārbaudes iekļautas pasākumu kopumā “Pūt, vējiņi!”. Lūk, Kauguru rudens svētku aktivitātes!

“Spēlēju, dancoju”

Vai zinājāt, ka Kauguri ir apdzīvotākā Jūrmalas pilsētas daļa? Šeit ir daudz skolu un dažādu pašdarbības kolektīvu. Kaugurieši gan spēlē teātri, gan dzied un dejo, kā arī aktīvi sporto – spēlē futbolu un handbolu. Turklāt iespējas atrast sev interesējošas brīvā laika nodarbes ir visām paaudzēm – bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem un arī senioriem. Radošie pašdarbības kolektīvi un Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centrs ir izveidojuši koncertprogrammu, lai sev un visiem klātesošajiem sagādātu īstus svētkus. Programma ar savu daudzveidību priecēs gan lielos, gan mazos svētku apmeklētājus Raiņa ielā uz lielās skatuves laikā no plkst. 12.00 līdz 19.00.

“Zelta zirgs” – radošās darbnīcas un aktivitātes bērniem

Ja plānojat Kauguru rudens svētkus apmeklēt kopā ar bērniem, varat būt droši – garlaicīgi nebūs! Laikā no plkst. 12.00 līdz 17.00 Raiņa ielas posmā no Jurģu līdz Nometņu ielai būs plaša aktivitāšu un radošo darbnīcu zona bērniem – piepūšamās atrakcijas “Lec kā zirgs”, orientēšanās mazajiem “Saliec Raiņa dzejoli”, kā arī Bērnu un jauniešu interešu centra un Jūrmalas Mākslas skolas audzēkņu vadītas radošās darbnīcas, kurās mazie svētku apmeklētāji varēs izveidot pašdarinātus, dekoratīvus koka magnētiņus, izzināt ziedu kārtošanas mākslu jeb floristiku, pamēģināt aušanu uz nelielām, bet īstām stellēm, iemācīties locīt origami un izmēģināt vēl daudzas citas interesantas nodarbes.

Mūsdienīgu sporta veidu paraugdemonstrējumi

Svētki būs īpaši interesanti arī jauniešiem, kam patīk mūsdienīgi sporta veidi un aktivitātes. Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centrs skatītājus pārsteigs ar kartinga, skeitborda, LEGO robotikas paraugdemonstrējumiem un velo apmācības prezentācijām. Tāpat visi interesenti varēs vērot arī Jūrmalas boksa skolas prezentācijas un SBS Jūrmala galda tenisa paraugdemonstrējumus un sacensības.

Pārbaudi savus spēkus, asini prātu un iepazīsti Kauguru vēsturi un jūru!

Pieaugušie atsevišķā, izzinošā aktivitāšu un atpūtas zonā “Pūt, vējiņi!” varēs iepazīties ar Kauguru vēsturi, uzzināt interesantus faktus par Kauguriem senatnē un mūsdienās, kā arī ielūkoties nākotnes projektos un iecerēs. Ja vēlaties pavadīt laiku mierīgākās noskaņās, aicinām piedalīties jūras glezniecības plenērā vai aplūkot jūras tematikai veltītas fotogrāfijas. Savukārt, ja gribat izkustēties un pārbaudīt savu sportisko formu, jums patiks stafetes, spēka un veiklības pārbaudes šķēršļu joslā “Zvejnieka dēls”. Sarūpēti radoši un erudīcijas uzdevumi arī prāta asināšanai.

Prieks sirdij un vēderam

Kas gan būtu rudens svētki bez īsta amatnieku tirdziņa un paštaisītiem kārumiem? Visu dienu darbosies Kauguru tirdziņš, kurā varēs iegādāties amatnieku darinājumus, smukumlietas un gardumus, pirms tam vērojot arī arodu demonstrējumus.

Krāšņs un muzikāls vakara noslēgums

Vakara koncertā pirms Intara Busuļa un “Abonementa orķestra” uzstāšanās un svētku uguņošanas no plkst. 19.00 uz lielās skatuves muzicēs arī DJ Gustavito, Markus Riva un Rock5.


Kasjauns.lv/Foto: Publicitātes foto