Sabiedrība
2021. gada 7. janvāris, 21:21

Rīgas domei var nākties atbildēt par sprādzienā izpostītajiem dzīvokļiem Melnsila ielā

TV3 ziņas

Notikuma vietā šodien satiksme aizvien ir bloķēta un būvgružus savāc ar divām traktortehnikas vienībām. Notiekošo Melnsila ielā rūpīgi uzrauga pašvaldības policija, vēsta TV3 Ziņas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Īpaši izveidotā Krīzes vadības grupa šodien informēja, ka vienai ģimenei izmaksāts pabalsts tūkstots eiro apmērā. Pārējos aicina pieteikties īstermiņa pabalstam, lai segtu pagaidu īres izmaksas, bet cietušie tam vēl nav pieteikušies.  

Dome plāno piemērot arī ilgtermiņa atbalstu, bet pagaidām nav skaidrs, kas notiks ar ēku. Vai to varēs atjaunot, jeb tā tomēr būs jānojauc. "Viens varētu būt atbalsts remontdarbiem, ja šie mājokļi ir atjaunojami, kas varētu būt diezgan ievērojamās summās - vairāki tūkstoši.

Melnsila ielā 2 notiek glābšanas darbi

Naktī uz 31. decembri Āgenskalnā nograndis pamatīgs sprādziens. Kā ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), negadījumā viens cilvēks gājis ...

gallery icon
70

Otrs veids, ja mājokļi nebūs atjaunojami, tad tas varētu būt atbalsts ar ilgtermiņa īri pašvaldībai piederošos dzīvokļos ar līdzīgu istabu skaitu," sacīja Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

Pagaidām nav zināms, kad ielā varētu atsākt kursēt sabiedriskais transports. "Tad, kad ēkā varēs beidzot ieiet iekšā, būs likvidēta bīstamība, tad varēs secināt, vai šīs ēkas siena pie kuras ir stiprinātās atsaites trolejbusa vadiem, vai tie ir bīstami. Tas vēl ir nākamo dienu jautājums," norādīja SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Glābšanas darbi pēc sprādziena Melnsila ielā 2

Naktī uz 31. decembri Āgenskalnā nograndis pamatīgs sprādziens. Kā ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), negadījumā viens cilvēks gājis ...

gallery icon
23

Šajā mājā dzīvoja cilvēki ar vairākiem īpašumiem un lielākā daļa jau atradusi īslaicīgas pagaidu dzīvesvietas. Sociālais dienests piedāvājis ēkas iedzīvotājiem rezerves dzīvokļus, bet atsaucība nav gūta. "Četri ir vērsušies Mājokļu departamentā ar lūgumu ierādīt, risināt mājokļa jautājumu, bet neviens pagaidām nav piekritis pieņemt pagaidu dzīvesvietu," informēja  Rīgas Sociālā dienesta vadītāja Guna Eglīte.

Ņemot vērā, ka sprādziens notika pašvaldībai piederošā dzīvoklī, atklāts jautājums, kā tā seko līdzi ko īrnieks dara, vai nepārkāpj drošības normas. Līgumā ar "Rīgas namu pārvaldnieku" noteikts, ka reizi trijos gados RNP pašvaldības dzīvokļus apseko, veic fotofiksācijas.

Konkrētajam dzīvoklim šāda apsekošana veikta 2017. gadā. Toreiz nekādu pārkāpumu nebija. Domē skaidro, ka, iespējams, šādas pārbaudes nāksies rīkot biežāk.

Uz jautājumu, vai pašvaldība rēķinās, ka tai var nākties kompensēt iedzīvotājiem zaudējumus, kas radušies sprādziena dēļ, šodien sekoja tikai formāla atbilde.

"Īsto atbildētāju noteiks izmeklēšana. Pirms izmeklēšanas rezultātiem par atbildības apjomiem un robežām ir priekšlaicīgi runāt. Ja izmeklēšanas rezultāti parādīs, ka ir pašvaldības atbildība, tad pašvaldībai arī šī atbildība būs jāuzņemās," norādīja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora vietniece Inga Gulbe.

Valsts policija šodien notikuma vietā beigusi procesuālās darbības, kas uzsāktas 1. janvārī. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās