foto: LETA
Pareizticīgie un vecticībnieki svin Ziemassvētkus
Rīgas Svētās Trijādības pareizticīgo katedrāle.
Kultūra
2021. gada 7. janvāris, 08:37

Pareizticīgie un vecticībnieki svin Ziemassvētkus

Jauns.lv / LETA

 Šodien pareizticīgie un vecticībnieki svin Ziemassvētkus jeb Kristus piedzimšanas svētkus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pareizticīgo baznīca seko Jūlija Cēzara kalendāram, tāpēc pirmie Ziemassvētki tiek svinēti 7.janvārī. Latvijā ir aptuveni 400 000 tādu konfesiju pārstāvju, kuri šodien svin Ziemassvētkus.

Kā informēja Pareizticīgo baznīcā, Kristus Piedzimšanas svētku dienā Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē tiks kalpotas divas Dievišķās liturģijas - agrā Dievišķā liturģija plkst.6.30 un plkst.9 svētku Dievišķo liturģiju kalpos Viņa Eminence Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs.

Dievišķo liturģiju Rīgas Kristus piedzimšanas katedrālē Latvijas Pareizticīgās baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs vada naktī no 6.janvāra uz 7.janvāri.

Rietumu kristīgajā baznīcā Ziemassvētki tiek svinēti 25.decembrī un 26.decembrī. Pareizticīgo baznīca seko Jūlija Cēzara kalendāram, tāpēc pirmie Ziemassvētki tiek svinēti 7.janvārī. Latvijā ir aptuveni 400 000 tādu konfesiju pārstāvju, kuri Ziemassvētkus svin minētajā datumā.

Kā ziņots, Ziemassvētku dievkalpojumu laikā jebkuras reliģiskās darbības veikšanas vietā vienlaikus varēs uzturēties tikai tāds personu skaits, kas nepārsniedz 20% no telpu kapacitātes, ievērojot, ka uz katru apmeklētāju tiek nodrošināta vismaz desmit kvadrātmetru platība, iepriekš informēja Tieslietu ministrijas (TM) komunikāciju un tehniskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja Ksenija Vītola.

Viņa skaidroja, ka TM respektē Satversmē nostiprinātās personas tiesības uz reliģijas brīvību, bet vienlaikus aicina visas reliģiskās organizācijas publiski informēt draudzes locekļus par ierobežojumiem un ar atbildību izturēties pret tiem, ievērojot maksimālo piesardzību. "Tāpat reliģiskajām organizācijām ir jāsadarbojas ar Valsts policiju un citām institūcijām sabiedriskās kārtības un epidemioloģiskās drošības prasību nodrošināšanai," viņa teica.

Rietumu kristīgajā baznīcā Ziemassvētki tiek svinēti 25.decembrī un 26.decembrī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās