foto: LETA
Par atteikšanos lietot sejas masku un agresivitāti pret policijas darbiniekiem aktīvists Roberts Klimovičs nogādāts iecirknī
Aktīvists Roberts Klimovičs.
Sabiedrība
2020. gada 26. decembris, 19:39

Par atteikšanos lietot sejas masku un agresivitāti pret policijas darbiniekiem aktīvists Roberts Klimovičs nogādāts iecirknī

Jauns.lv

Aktīvists Roberts Klimovičs šodien, 26. decembrī, nogādāts Valsts policijas iecirknī, lai sniegtu paskaidrojumus par sejas maskas nelietošanu veikalā, kā arī izrādīto agresivitāti pret policijas darbiniekiem, kas vairākkārt aicinājuši lietot sejas masku, ziņo Latvijas Televīzija.

Policija uzsākusi administratīvā pārkāpuma procesu par nepakļaušanos policista likumīgajām prasībām un par sejas maskas nelietošanu.

Klimovičam, kurš jau labu laiku saistāms ar pretrunīgi vērtēto nodibinājumu “Satversmes sargi” un šobrīd aktīvi protestē pret valdības pieeju pandēmijas apkarošanai un Covid-19 ierobežojumiem, šī nebija pirmā reize, kad tika aizrādīts par sejas maskas nelietošanu. Jau ziņojām par konfliktu Cēsīs, kurš 19. decembrī bija izcēlies starp aktīvistu un dziesminieku, leģendārā skaņdarba “Dzērvenīte” autoru Aivaru Lapšānu. 

Klimovičam tika aizrādīts, ka gan viņš, gan viņa biedri veikalā atrodas bez maskas. Turklāt viņš bija norēķinājies par precēm, vienkārši noliekot naudu uz letes un aizejot, vienlaikus nepaklausot apsargiem.

Iepriekš Klimovičs Jauns.lv pauda viedokli, ka ar draugiem toreiz veikalā atradies bez maskas, jo neuzskata, ka tās būtu jālieto: "Jā, mēs neuzskatām, ka maskas ir jānēsā un jāpakļaujas šiem prettiesiskajiem noteikumiem. Mēs arī neuzskatām, ka apsargiem ir tiesības uzdot mums jautājumus un mums nav pienākuma ar viņiem runāt. "

Arī toreiz notikuma vietā ieradās Valsts policija, tika uzsākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi par mutes un deguna aizsegu nelietošanu.

Jāteic, ka konflikts starp Klimoviču un Lapšānu izvērsās gana spraigs, abiem teju sakaujoties, tādēļ konfliktējošās puses apgalvoja, ka viena par otru rakstīs arī iesniegumus.