foto: Juris Rozenbergs
FOTO: ļaudis atvadās no mūziķa Gvido Lingas
Kultūra
2020. gada 26. decembris, 17:42

FOTO: ļaudis atvadās no mūziķa Gvido Lingas

Jauns.lv

Šodien, 26. decembrī, Rīgā, picērijas “Ansamblis” āra nojumē, no plkst. 11:00 līdz 16:00 ļaudis atvadījās no mūziķa Gvido Lingas.

Ļaudis atvadās no Gvido Lingas

gallery icon
129

Publiska atvadīšanās notika, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatībai.

Lai arī mākslinieka mirstīgās atliekas picērijas nojumē neatradās, tomēr visi sanestie ziedi un piemiņas lietas tiks nogādāti Gvido Lingas atdusas vietā. Tāpat visa saziedotā nauda tiks nodota ģimenei pieminekļa uzstādīšanai.

Jau ziņots, ka 20. decembrī uz mūžību muzicēt devās leģendārās grupas "Linga" dibinātājs un līderis, daudzu dziesmu un hitu autors Gvido Linga.

Mūziķa brālis Igors Linga medijiem norādīja, ka brāļa aiziešana bija negaidīta. Viņa sirds bija apstājusies jau piecas dienas pirms nāves, bet tajā dienā ar mediķu palīdzību Gvido izdevies atgriezt šajā pasaulē. Diemžēl 20. decebrī Gvido sirds apstājās vēlreiz.

Latviešu rokgrupu "Linga" 1988. gada decembrī dibināja bijušais grupas "Zig Zag" līderis Gvido Linga (dzimis 1969. gadā) un ģitārists Armands Cālītis, kad viņi kopīgi ierakstīja dziesmu "Pilsēta".

Grupas pirmā publiskā uzstāšanās notika festivālā "Roks par neatkarību" 1989. gada martā, kad grupai pievienojās ģitārists Viktors Fedosejevs un sintezatorists Ivars Makstenieks.

1989. gadā Linga ierakstīja savu pirmo albumu kasetes formātā. 1990. gadu sākumā "Linga" jau kļuva par vienu no populārākajām Latvijas grupām, jo īpaši jauniešu vidū, viņu pazīstamākās dziesmas ir "Nāc dejot", "Krodziņš", "Signe melo" un "Šeit šeit".