foto: LETA
Aizliegts braukt ciemos, tuviniekus var satikt uz īsu brīdi svaigā gaisā: šie ierobežojumi ir spēkā līdz 11. janvārim Latvijā
Sabiedrība
2020. gada 19. decembris, 08:53

Aizliegts braukt ciemos, tuviniekus var satikt uz īsu brīdi svaigā gaisā: šie ierobežojumi ir spēkā līdz 11. janvārim Latvijā

LETA

Joprojām arī uz svētku periodu spēkā saglabājas valstī noteiktie pulcēšanās ierobežojumi, kas tostarp aizliedz privātus pasākumus un privātu pulcēšanos, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ievaros, informē Veselības ministrijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt, ja nepieciešams nodrošināt personas aprūpi vai ja persona mājsaimniecībā dzīvo viena, pieļaujami apmeklējumi, bet ne vairāk kā divu mājsaimniecību ietvaros. Tāpat izņēmums attiecināms uz bērēm ārtelpās un kristību ceremonijām neatliekamos gadījumos, kad atļauts pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēkiem vienlaikus, bet ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) ceturtdien žurnālistiem pavēstīja, ka Ziemassvētku un Jaunā gada svinēšana iekštelpās šogad ir atļauta vienas mājsaimniecības ietvaros.

Ministre atklāja, ka sākotnēji bija plānots Ziemassvētkos noteikt izņēmumu un ļaut cilvēkiem svinēt arī vairāk nekā vienas mājsaimniecības ietvaros, bet, redzot pēdējo dienu Covid-19 rādītājus, tika nolemts šādu iespēju nedot.

"Mēs varam savus tuvākos satikt ārā, bet svētki plašākā lokā šogad izpaliek," pauda Viņķele, piebilstot, ka tas tiek darīts veselības un cilvēku dzīvības vārdā.

Līdz ar to Veselības ministrijā aicina, gadījumā, ja plānots tuviniekiem svētkos nodot paciņu vai dāvanu to var darīt, uz īsu brīdi tiekoties ārpus telpām - pagalmā vai pastaigas laikā un ievērojot "2+2" principu. Tomēr būtu jāņem vērā, ka arī ārā šobrīd nedrīkst rīkot pasākumus un pulcēties draugu vai vairāku ģimeņu lokā. Tā vietā ministrijā iesaka sazvanīties, ieplānot video zvanu kopā vairākām ģimenēm un draugiem.

Ministrijā piekodina, ka arī svētku periodā nedrīkstēs rīkot, piemēram, piknikus ar vairāku mājsaimniecību locekļu pulcēšanos vai citus līdzīgus ārtelpu pasākumus.

Kā vēstīts, no 19. un 21.decembra uz trim nedēļām noteikti papildu drošības pasākumi, kas vērsti uz to, lai ikviens iedzīvotājs satiktu pēc iespējas mazāk citu cilvēku ārpus savas mājsaimniecības.

Šāds lēmums pieņemts, lai pasargātu sevi un citus no iespējamās inficēšanas ar Covid-19.

Veselības ministrija izprot, ka tas radīs grūtības un sarežģīs ikdienu, bet vienlaikus lūdz ikvienu iedzīvotāju sadarboties, lai kopā varētu mazināt infekcijas izplatību un nepārslogotu slimnīcu iespējas palīdzēt pacientiem neatliekamās situācijās.

Laika posmā no sestdienas, 19.decembra līdz 11.janvārim tirdzniecībā katru dienu tiks piemērots regulējums, kas līdz šim attiecās uz brīvdienām un svētku dienām, vienlaikus tiks paplašinātas iegādājamās preču grupas, ko šajā laikā drīkstēs tirgot, paredz ceturtdien valdībā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Cilvēki Rīgā dienu pirms "3 nedēļu klusuma perioda" šturmē veikalus

gallery icon
33

Ļaudis steidz uz "Rīga Plaza" un "K Senukai" pirms gaidāmajiem ierobežojumiem

gallery icon
71
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās