foto: Juris Rozenbergs
Huligānisms, alkohola lietošana, epidemioloģiskās drošības pārkāpumi... Policija piketu laikā fiksējusi desmitiem pārkāpumu
Fiksētie pārkāpumi ir nostiprināti ar pierādījumiem no ķermeņa kamerām, droniem, automašīnu kamerām un par šiem pārkāpumiem ir sākti vairāki desmiti administratīvie procesi.
112
2020. gada 12. decembris, 20:31

Huligānisms, alkohola lietošana, epidemioloģiskās drošības pārkāpumi... Policija piketu laikā fiksējusi desmitiem pārkāpumu

Jauns.lv / LETA

Saistībā ar sestdien Rīgā notikušajiem piketiem policija sākusi vairākus desmitus administratīvo pārkāpumu procesu, informēja Valsts policijas pārstāve Līna Kaļķe.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija sestdien ir fiksējusi gan epidemioloģiskās drošības pārkāpumus, gan sīko huligānismu un alkohola lietošanu publiskās vietās, gan nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām, gan citus pārkāpumus.

Kaļķe norāda, ka šie pārkāpumi ir nostiprināti ar pierādījumiem no ķermeņa kamerām, droniem, automašīnu kamerām un par šiem pārkāpumiem ir sākti vairāki desmiti administratīvie procesi.

"Tautas sapulces" laikā aiztur par alkohola lietošanu

Jauns.lv kļuva par lieciniekiem kāda vīrieša aizturēšanai, kas uz brīdi pārauga konflitkā ar kārtības sargiem. Vīrietis 11.novembra krastmalā tika izturēts ...

gallery icon
27

Ir arī aizturētas vairākas personas par dažādām neatļautām darbībām, tostarp par uzbrukumiem vai pretošanos policistiem. Atbildība par šiem pārkāpumiem tiks vērtēta kriminālprocesa ietvaros, skaidroja likumsargu pārstāve.

Tāpat policija arī vērtēs dažādus sociālo tīklu ierakstus, kuros tikuši pausti aicinājumi uz prettiesiskām darbībām.

Cilvēki turpina pulcēties Vecrīgā pēc protestu beigām

Ne visi "Tautas sapulces" apmeklētāji pēc pasākuma devās mājās. Liela daļa nolēma uzkavēties Vecrīgā un tās tuvumā.

gallery icon
57

Kaļķe uzsvēra, ka policija turpina strādāt, visi iegūtie un fiksētie materiāli, informācija tiek apkopoti un izvērtēti, un identificētajām personām sods būs neizbēgams.

"Šodien notikušajās aktivitātēs Rīgas centrā policijai izdevies nodrošināt sabiedrisko kārtību tā, lai izvairītos no provokācijām un masu nekārtībām. Gatavojoties un monitorējot situāciju, izvērtējot iespējamos riskus, policijas un citu drošības dienestu darbības un resursi bija rūpīgi izplānoti un policija bija gatava rīkoties pie jebkura scenārija attīstības," skaidroja policijā.

"Tautas sapulce" 11.novembra krastmalā pulcē tūkstošus

Vides aizsardzības kluba prezidenta rīkotā sapulce, kuras mērķis ir iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu", 11.novembra krastmalā sestdien pulcējusi vairāk ...

gallery icon
276

Kā vēstīts, sestdien Rīgā divās sapulcēs, ignorējot Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, pulcējās vairāki simti cilvēku. Kā novēroja Jauns.lv nesaskaņots protests notika arī pie Saeimas nama.

11.novembra krastmalā plkst.12 sākās sapulce, kuru pieteica Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme. Kā tās mērķis bija norādīts iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu".

"Tautas sapulce" pie Brīvības pieminekļa

Sestdienas pēcpusdienā arī sapulce Brīvības pieminekļa laukumā pulcēja dažus simtus cilvēku. Retajam no atnākušajiem bija sejas maska. Sanākuši bija gan ...

gallery icon
127

Ap plkst.16.30 pasākums 11.novembra krastmalā noslēdzās, bet tā rīkotāji vēl aicināja sanākušos ar automašīnām doties "brīvības goda apļa" braucienā. Rīkotāji tuvākajā laikā solīja vismaz divas reizes lielāku protestu, ja netiks pildītas viņu prasības.

Rīkotāji pateicās policistiem par to, ka viņi sanākušos "neprovocēja un bija zolīdi", bet iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) par to, ka viņš "nedeva saviem padotajiem nelikumīgas pavēles".

Savukārt sestdienas pēcpusdienā nesaistīta sapulce pulcēja iedzīvotājus Brīvības pieminekļa laukumā. To rīkoja biedrība "Stabilitātei - Jā!". Sapulces mērķis bija vērst uzmanību uz nepietiekamo atbalstu uzņēmējiem un strādājošiem ārkārtas situācijas ieviešanas laikā.

Viens no pasākuma rīkotājiem Aleksejs Rosļikovs gan neilgi pēc pasākuma sākuma aicināja to izbeigt, mudinot neprovocēt likumsargus, kuri dara savu darbu. Pēc šī paziņojuma sanākušie pamazām sāka izklīst.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Abos pasākumos daļa cilvēku bija atnākuši ar sejas maskām, bet galvenokārt sanākušie tās nelietoja. Liela daļa arī neievēroja distancēšanās prasību. Likumsargi centās iedzīvotājus izklīdināt ar skaļruņos atskaņotiem aicinājumiem nepulcēties un nekavējoties izklīst, pretējā gadījumā solot saukt pie likumā paredzētās atbildības.