foto: Edijs Pālens/LETA
"KPV LV" arī otrajā sapulcē izsaka neuzticību Zakatistova vadītajai valdei
Par neuzticības izteikšanu Ata Zakatistova (KPV LV) vadītajai valdei nobalsoja 126 biedri.
Politika
2020. gada 12. decembris, 15:44

"KPV LV" arī otrajā sapulcē izsaka neuzticību Zakatistova vadītajai valdei

Jauns.lv / LETA

Partijas "KPV LV" arī otrajā, sākotnēji par konkurējošu dēvētajā, biedru ārkārtas sapulcē šodien tika izteikta neuzticība pašreizējai, Ata Zakatistova (KPV LV) vadītājai valdei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šodienas biedru sapulci sasauca pati Zakatistova vadītā valde.

Kā šodien tiešsaistē notiekošajā sanāksmē pavēstīja pavēstīja balsošanas platformas "lemejs.lv" pārstāve, par neuzticības izteikšanu nobalsoja 126 biedri, bet pret bija 56.

Notika arī balsojums par Zakatistova izslēgšanu no partijas, kurā par to balsoja 95 biedri, bet pret 94, pavēstīja balsošanas platformas "lemejs.lv" pārstāve. Balsošana notika interneta balsošanas platformā "lemejs.lv".

Sākotnēji bija secinājums, ka ar vienas balss pārsvaru nolemts Zakatistovu no partijas izslēgt. Vēlāk viens no sanāksmes vadītājiem Krišs Lipšāns norādīja, ka kādos balsojumos ir piedalījušās personas, kuras nav bijušas klāt kvoruma balsojumā. Tāpēc tiks uzskatīts, ka kopā sapulcē piedalās sākotnēji konstatētie 217 biedri un lēmumu pieņemšanai vajag vairāk nekā pusi no šiem biedriem jeb vismaz 109 balsis, izrietēja no sanāksmes vadītāja paustā.

Lipšāns gan tieši neizteicās, vai tas attiecas vai neattiecas arī uz balsojumu par Zakatistova izslēgšanu no partijas un līdz ar to arī šodien paziņotajiem lēmumiem par 6.decembrī jaunievēlēto valdes locekļu Elitas Lazdas un Agneses Zaļakmentiņas izslēgšanu no partijas.

Vaicāts, vai Zakatstovs, Lazda un Zaļakmentiņa ir izslēgti no partijas, Lipšāns aģentūrai LETA skaidroja, ka pašlaik ir aizņemts saistībā ar balsošanas procesu un komentārus varēs sniegt vēlāk.

Sākotnēji šodienas sapulci vadīja partijas pārstāvis Krists Bergans-Berģis, taču biedru vairākums nobalsoja pret viņu kā sapulces vadītāju. Vaicāts, vai Zakatistovs, Lazda un Zaļakmentiņa ir izslēgti no partijas, Bergans-Berģis tieši neatbildēja, taču skaidroja, ka, esot partijas biroja vadītāja statusā, var apgalvot, ka pašreizējā sapulces vadīšana nav saskaņota ar biroju.

Bergans-Berģis pauda, ka Lipšāns interpretējot partijas statūtus un likuma normas "kā pats vēlas". "Zinu, ka netiek ņemti vērā kvoruma balsojumi un tiek dotas komandas sistēmas administratoriem, tai skaitā par cilvēku ielaišanu sistēmā, pēc reģistrācijas noslēgšanās. Šādā situācijā nav noskaidrojams, cik liels ir kvorums, cik partijā biedri, kā arī kas un kāpēc piedalās šajā sapulcē," norādīja Bergans-Berģis.

Savukārt pašlaik biedru sapulcē ir izsludināts balsojums par jauno valdi. Tomēr balsošanas platformas "lemejs.lv" pārstāve norādījusi, ka platformas darbībā ir tehniskas problēmas. Kā skaidroja Lipšāns, pēc problēmu novēršanas balsojums būs jāsāk no sākuma.

Ņemot vērā, ka partijā iezīmējušies atšķirīgi viedokļi, nav izslēgta iespēja, ka kāda no šodien pieņemtajiem lēmumiem spēkā esamību vēlāk tiks mēģināts apstrīdēt.

Arī 6.decembrī pirmajā, sākotnēji par konkurējošu dēvētajā, "KPV LV" biedru sapulcē, ko organizēja citi biedri, Zakatistova vadītā valde tika atsaukta un tika ievēlēta jauna partijas vadība. Pagaidu valdē tika ievēlēta Lazda, Rolands Millers, Toms Andersons, Artūrs Vējš, Miks Vizbulis, Zaļakmentiņa un Raimonds Nipers. Par pagaidu valdes priekšsēdētāju ievēlēja Milleru. Tomēr Zakatistova vadītā valde vēl 7.decembrī paziņoja, ka šos lēmumus uzskata par spēkā neesošiem un par reiderisma mēģinājumu jeb centieniem negodprātīgi pārņemt varu partijā ir vērsusies Valsts policijā un Uzņēmumu reģistrā (UR).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Partijas biedru vairākums šodien arī nobalsoja neizslēgt no partijas Milleru un Andersonu.

Kā sapulces sākumā informēja viens no sanāksmes vadītājiem Krists Bergans-Berģis, sapulces sākumā kā dalībnieki reģistrēti 217 biedri - 98 no viņiem piedalās sapulcē interneta platformā "Zoom", savukārt 119 biedri ir deleģējuši savā vietā lemt citiem biedriem.

Atbilstoši partijas statūtiem, biedru sapulce ir lemttiesīga, norādīja partijas pārstāvis.

Jau ziņots, ka UR ir saņēmis 6.decembra sapulces lēmumus un iestādei būs jālemj, vai tos reģistrēt vai nereģistrēt kā spēkā esošus. UR gan arī norāda, ka, ja pusēm atšķiras viedokļi par izveidojušās situācijas faktiskajiem apstākļiem, to ir iespējams risināt tiesā bez iestādes starpniecības.