foto: LETA
"KPV LV" vēršas policijā, jo bijis mēģinājums pārņemt varu partijā
“KPV LV” valdes priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.
Politika
2020. gada 7. decembris, 13:20

"KPV LV" vēršas policijā, jo bijis mēģinājums pārņemt varu partijā

Jauns.lv

Politiskās partijas “KPV LV” valde un tās biedri ir vērsušies Valsts policijā un Uzņēmumu Reģistrā ar iesniegumu par reiderisma mēģinājumu ar mērķi negodprātīgā ceļā pārņemt varu partijā.

Partija informē, ka leģitīmā biedru sapulce notiks šī gada 12. decembrī, kuru valde jau iepriekš bija sasaukusi pēc biedru iniciatīvas. Tā notikšot tiešsaistē.

“Nedēļas nogales sapulcē ievēlētā valde nav atzīstama par tiesisku, jo ir pārkāpti partijas statūti un biedru tiesības uz dalību lēmumu pieņemšanā. Pats svarīgākais, ka starp rīkotājiem un pašpasludinātās valdes locekļiem ir cilvēki, kas nav partijas biedru reģistrā," norāda “KPV LV” valdes priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Viņš klāsta: "Par to, ka sapulce nenotika pēc demokrātiskiem principiem liecina arī fakts, ka balsošanā piedalījās nedaudz vairāk par 60 cilvēku, kaut arī partijā šobrīd ir vairāk nekā 500 biedru.

Lielākā daļa biedru nemaz netika apzināti un informēti partijas statūtos noteiktā kārtībā. Tas vien liecina, ka šī sapulce netika rīkota, ievērojot tiesiskumu, godaprātu un biedru tiesības, un nepauž partijas biedru gribu."

Partija uzsver, ka noturētās biedru sapulces šī gada 21.novembrī un 6.decembrī un prettiesiski iecelto valdi neatbalstot arī partijas Saeimas deputāti, ministri un esošās valdes locekļi.

Kā ziņots, vienā no divām konkurējošām partijas "KPV LV" biedru sapulcēm 6.decembrī attālināti nobalsots par pašreizējās partijas valdes atsaukšanu.

Patlaban valdē ir Atis Zakatistovs, Nemiro, Ēriks Pucens, Iveta Benhena-Bēkena, Ieva Krapāne, Māris Možvillo, Jānis Vitenbergs, Lauris Zīverts un Ramona Petraviča. Par valdes atsaukšanu nobalsoja 65 partijas pārstāvji, bet viens atturējās.

Tika nobalsots arī par Zakatistova un Nemiro izslēgšanu no partijas.

Tāpat ziņots, ka savukārt pašreizējās valdes sasauktā sapulce paredzēta 12.decembrī. Abas sanāksmes sasaukušas atšķirīgi noskaņotas puses, tāpēc, iespējams, ka pēc to norises UR varētu būt jāpieņem lēmums par sanāksmēs gaidāmo, visdrīzāk, atšķirīgo lēmumu spēkā esamību.