foto: LETA
Kuldīgā un Liepājā konstatē ārkārtējās situācijas laikā aizliegtu pulcēšanos
Novadu ziņas
2020. gada 7. decembris, 12:45

Kuldīgā un Liepājā konstatē ārkārtējās situācijas laikā aizliegtu pulcēšanos

Jauns.lv / LETA

Likumsargi kādā dzīvoklī Kuldīgā pārtraukuši jauniešu ballīti, bet dzīvoklī Liepājā konstatējuši pulcēšanos no vairākām mājsaimniecībām, informēja Valsts policijā. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laika no 4.decembra līdz 6.decembrim VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir sākušas 43 administratīvo pārkāpumu procesus par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. No tiem 38 ir sākti par to, ka Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji, iebraucot Latvijā, Rucavas, Priekules un Saldus novados nebija aizpildījuši elektroniskās apliecinājuma anketas "covidpass.lv".

Vienā gadījumā likumsargi saņēma informāciju par to, ka Kuldīgā notiek privāts pasākums, kurā piedalās vairāki jaunieši, tādā veidā neievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus. Policisti dzīvoklī konstatēja 12 jauniešus no vairākām mājsaimniecībām.

Savukārt Liepājas iecirkņa amatpersonas sākušas četrus procesus administratīvā pārkāpuma lietā par to, ka Liepājā, kādā dzīvoklī pulcējās vairāki cilvēki no dažādām mājsaimniecībām, informēja policijas pārstāve.

Tāpat kā līdz šim, arī pagājušās nedēļas nogalē likumsargi turpināja veikt pārbaudes gan veikalos, gan pierobežā lai pārliecinātos par to, ka tirdzniecības vietās netiek pārkāpti jaunākie ierobežojumi nepārdot atsevišķu kategoriju preces, kā, piemēram, nepārtikas preces, tabaku un alkohola izstrādājumus. Tāpat joprojām likumsargi pārbauda, vai iedzīvotāji un pārdevēji tirdzniecības vietās lieto mutes un deguna aizsegus, sacīja Šeršņova.

Veikalos Kurzemē ārkārtas situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpumi netika konstatēti.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas līdz 6.decembrim ir sākušas 80 administratīvo pārkāpumu procesus par mutes un deguna aizsegu nelietošanu, elektronisko apliecinājumu anketu neaizpildīšanu, iebraucot Latvijā, kā arī par pulcēšanos. Tāpat likumsargi reaģē uz iedzīvotāju saņemto informāciju un to pārbauda.

Valsts policija atgādina, ka iedzīvotajiem ir jābūt atbildīgiem un jāņem vērā valstī noteiktie ierobežojumi. Lai situācija uzlabotos un Covid-19 izplatība mazinātos, šos ierobežojumus un drošības prasības nepieciešams pielāgot ikdienas dzīvei un iemācīties ar to sadzīvot.

Kā vēstīts, Latvijā ārkārtējās situācijas laikā ir aizliegti privāti pasākumi un pulcēšanās, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros.

Drīkst notikt organizētās sapulces, piketi un gājieni, bet tajos var pulcēties ne vairāk kā 25 cilvēki, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības - divu metru fizisku distanci un ievērojot organizatora noteiktās prasības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās