foto: LETA
Nemiro uzskata, ka "KPV LV" konkurējošās biedru sapulces lēmumi par valdes atsaukšanu nav spēkā
"KPV LV" valdes loceklis, Saeimas deputāts Ralfs Nemiro.
Politika
2020. gada 7. decembris, 11:25

Nemiro uzskata, ka "KPV LV" konkurējošās biedru sapulces lēmumi par valdes atsaukšanu nav spēkā

Jauns.lv / LETA

Partijas "KPV LV" 6.decembrī notikušās konkurējošās biedru sapulces lēmumi nav spēkā, jo tā netika atbilstoši sasaukta un tajā piedalījās arī no partijas jau izslēgti biedri, uzskata "KPV LV" valdes loceklis, Saeimas deputāts Ralfs Nemiro.

"KPV LV" konkurējošajā biedru sapulcē lēma atsaukt partijas pašreizējo valdi, kurā ir pārstāvēts arī Nemiro, kā arī lēma pašu politiķi izslēgt no organizācijas.

Savukārt Nemiro skaidroja, ka daļa no cilvēkiem, kuri piedalījās šajā sapulcē, iepriekš jau tikuši izslēgti no partijas, par ko jau informēts Uzņēmumu reģistrs (UR). Tāpat ir jābūt ievērotai procesuālajai kārtībai sanāksmes sasaukšanai, taču visiem biedriem tas nav bijis zināms un arī Nemiro kā biedrs nav saņēmis ziņu par sanāksmi. Daļa biedru pirms tam saņēmusi zvanus, bet nepieciešams izsūtīt oficiālu paziņojumu, skaidroja politiķis.

Nemiro arī pauda, ka ir dzirdējis, ka svētdienas sanāksme drīzāk bijusi kā "balagāns" ar bļaustīšanos.

Politiķis arī norādīja, ka konkurējošā sanāksme bija plānota kā 21.novembra sanāksmes, kurā nebija kvorums, turpinājums. Taču arī 21.novembra sapulcē, kurā esot pulcējušies tikai trīs biedri, ir pārkāpti valstī noteiktie pulcēšanās ierobežojumi, tāpēc arī šī sanāksme nav uzskatāma par notikušu, pauda Nemiro.

Politiķis netic, ka UR reģistrēs 6.decembra lēmumus. "KPV LV" arī plāno vērsties Datu valsts inspekcijā par to, ka kāds no šī pasākuma organizatori, esot prettiesiski saņēmis biedru kontaktinformāciju, norādīja Nemiro.

Viņš skaidroja, ka "KPV LV" valdes sasauktā biedru sapulce notiks 12.decembrī, kad arī izslēgtie biedri varēs pārsūdzēt savu izslēgšanu.

Kā ziņots, vienā no divām konkurējošām partijas "KPV LV" biedru sapulcēm 6.decembrī attālināti nobalsots par pašreizējās partijas valdes atsaukšanu.

Patlaban valdē ir Atis Zakatistovs, Nemiro, Ēriks Pucens, Iveta Benhena-Bēkena, Ieva Krapāne, Māris Možvillo, Jānis Vitenbergs, Lauris Zīverts un Ramona Petraviča. Par valdes atsaukšanu nobalsoja 65 partijas pārstāvji, bet viens atturējās.

Tika nobalsots arī par Zakatistova un Nemiro izslēgšanu no partijas.

Tāpat ziņots, ka savukārt pašreizējās valdes sasauktā sapulce paredzēta 12.decembrī. Abas sanāksmes sasaukušas atšķirīgi noskaņotas puses, tāpēc, iespējams, ka pēc to norises UR varētu būt jāpieņem lēmums par sanāksmēs gaidāmo, visdrīzāk, atšķirīgo lēmumu spēkā esamību.