foto: LETA
Saņemti pirmie 1500 attālinātajām mācībām paredzētie datori
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.
Tava izglītība
2020. gada 1. decembris, 09:07

Saņemti pirmie 1500 attālinātajām mācībām paredzētie datori

Jauns.lv / LETA

No kopumā 6261 jaunā portatīvā datora, kas paredzēti skolām veiksmīgam attālināto mācību procesam, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) jau saņēmusi pirmos 1500 datorus, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa stāstīja, ka tie jau šonedēļ tiks nosūtīti tām 12 pašvaldībām, kurās pašlaik noteikti striktāki ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai.

Tāpat pašlaik tiek strādāts pie 180 skolu interneta jaudas palielināšanas, jo izskata jautājumu par to, kā varētu segt šo pakalpojumu maksu.

Jau ziņots, ka 23.oktobrī noslēdzās IZM organizētais datoru iepirkums, un skolas saņems 6261 jaunu portatīvo datoru.

Plānots, ka līdz šā gada beigām Latvijas vispārējās izglītības iestādes saņems vairāk nekā 6000 datoru, kas ļaus uzlabot skolu tehnoloģisko nodrošinājumu, mazinot Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz izglītības nozari, pauda ministrijā.

IZM parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP) iepriekš uzsvēra, ka IZM ir gandarīti, ka ministrijas iniciatīva ir nonākusi finiša taisnē, un pauda cerību, ka datoru piegāde notiks raiti, un skolēni un skolotāji vēl šogad tiks pie ļoti gaidītajām un kvalitatīvām mācībām nepieciešamajām viedierīcēm.

Paredzēts, ka kopumā datorus saņems 425 skolas, kuras tos varēs izmantot gan ikdienas mācību procesa modernizēšanai, gan attālināto mācību procesa nodrošināšanai. Datori tiks piešķirti pašvaldību dibinātajām vispārējās izglītības un speciālās izglītības iestādēm, ņemot vērā skolēnu skaitu 7.-12.klašu grupā uz 2020.gada 1.septembri.

Lai nodrošinātu vienmērīgu un skolēnu skaitam atbilstošu portatīvo datoru skaita sadalījumu, skolas ir sagrupētas 20 grupās pēc skolēnu skaita.

Ar valdības 15.septembra rīkojumu IZM 2020.gadā šim mērķim tika piešķirti 3,97 miljoni eiro. Ņemot vērā piešķirto līdzekļu apmēru, cenu aptaujā par izdevīgāko atzīts uzņēmuma "Baltijas informācijas tehnoloģijas" piedāvājums - viena datora cena ir 634 eiro (ar PVN), atklāja ministrijā. To piegādes termiņš ir šā gada beigas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās