Politika
2020. gada 30. novembris, 13:17

Dienā, kad Kariņš stingri uzrunāja sabiedrību, Petraviča publicē mulsinošu foto

Jauns.lv

Neilgi pēc ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) uzrunas sabiedrībai par sarežģīto situāciju ar Covid-19 izplatību, labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV.LV) sociālā tīkla "Facebook" profilā tika publicētas fotogrāfijas ar pirmās svecītes iedegšanu Adventa vainagā kopā ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstnieci Latvijā Hanānu Halāfu Ubaidu Alī Almadhanī un viņas kungu, raisot neizpratni - vai tiešām šis ir piemērotākais brīdis, kad sanākt kopā iekštelpā bez sejas aizsargmaskas?

Ziņa papildināta ar ministres padomnieka teikto!

"Iededzam pirmo svecīti Adventa vainagā ar Apvienoto Arābu Emirātu vēstnieci Latvijā Latvijā Hanan Khalfan Obaid Ali Al Madhani un viņas dzīvesbiedru. Paldies vēstnieces kundzei par sadarbību un veiksmīgi realizētajiem projektiem! Lai visiem sirsnīgs un mierpilns Ziemassvētku gaidīšanas laiks!" - teikts fotogrāfiju pavadošajā aprakstā, kas, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, šķiet jo īpaši mulsinošas, jo publicētajos attēlos var redzēt, ka tikšanās laikā netiek ievērota ne divu metru distance, ne uzvilkta sejas maska, ko speciālisti rekomendē lietot, ja distanci ievērot nav iespējams. 

Petravičas padomnieks komunikācijas jautājumos Jānis Zariņš portālam Jauns.lv apliecināja, ka tikšanās notikusi svētdien, Saldus novadā.

Par šo ministres un AAE diplomātes tikšanos stāstīts arī Saldus novada pašvaldības mājaslapā. Izrādās, vizītes patiesais mērķis nebija vis svecītes iedegšana, bet gan rotaļu laukuma atklāšana Kalnsētas pamatskolas pirmsskolas grupām, kas tika izveidots ar AAE finansiālu atbalstu.

"Vēsturisks mirklis" Saldū

"Kalnsētas pirmsskolas vadītāja Vineta Vovere atklāšanas pasākumā uzsvēra, ka šis ir vēsturisks mirklis, kad tiek realizēts pirmais sadarbības projekts starp Saldu un Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Pavasarī vēstniecība iestādes bērniem sagādāja prieka pilnu dienu rotaļu istabā "Happy kids", kur bija gan atrakcijas, gan pārsteigumi," teikts pašvaldības preses relīzē.

foto: saldus.lv

Pasākumā piedalījās arī Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts. "Vizītes noslēgumā viesi devās pastaigā pa Saldu un baudīja svētku noskaņu pilsētas izgaismotajās ielās," teikts preses relīzē, kurā nekas gan nav minēts par aktivitātēm saistībā ar svecītes iedegšanu Adventes vainagā.

Jauns.lv ministres padomniekam vaicāja, kur tika uzņemti šie foto, kā arī - kas ir to autors. Fotogrāfijas tapšanas vietu Zariņš neprecizēja, bet norādīja, ka "pēc pasākuma ministrei ar vēstnieci bija neformāla tikšanās, ievērojot Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus." Savukārt fotogrāfijas ir "no privāta arhīva".

Vaicāts, kādēļ šis pasākums neparādījās publiski pieejamajā ministres darba kārtībā, Zariņš norādīja: "Ministres darba kārtība tehnisku iemeslu dēļ šobrīd internetā nav pieejama, kas saistīts ar ministrijas jaunās mājaslapas nepilnību novēršanu un funkciju uzlabošanu."

Abas amatpersonas tikušās arī iepriekš 

Šī nav pirmā Petravičas un Hanānas Halāfas Ubaidas Alī Almadhanī tikšanās. Abas amatpersonas Labklājības ministrijas telpās tikušās arī pērn aprīlī, kad Petraviča vēstīja: "Augstu novērtēju vēstnieces līdzšinējo atbalstu dažādiem sociālajiem projektiem Latvijā." Tāpat šī nav pirmā AAE pārstāves un Petravičas vizīte Saldū. Līdzīgs pasākums, kad AAE vēstniece Ziemassvētku gaidīšanas noskaņās tikās ar Zustu un apmeklēja Kalnsētas pamatskolu, notika arī pērn 6.decembrī, kad arī pirmo reizi pārrunāja iespējamo sadarbību par jauna rotaļu laukuma izvedi.

Kariņš nāk klajā ar uzrunu: "Draugi, nav labi"

Kā ziņots, svētdienas vakarā savu uzrunu Latvijas tautai sabiedriskajā televīzijā pieteica ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), kā dēļ tika veiktas izmaiņas LTV1 svētdienas programmā.

Tiesa gan, runas saturs daudzos raisīja jautājumus, novēroja Jauns.lv. Cilvēku viedokļos pēc premjera uzrunas pavīdēja arī minējums, ka Kariņa runa ne tik daudz bija domāta sabiedrībai, bet gan viņa vadītās valdības ministriem, kuru vidū nav vienprātības par ieviešamajiem pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Pārsteigumu daudzos pirmdien radīja arī ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (KPV.LV) piedāvājums pārskatīt ierobežojumus tā, lai brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centros varētu strādāt visi veikali, nevis tikai tie, kurus ministru kabinets noteica, novembra sākumā valstī ieviešot ārkārtējo situāciju.