foto: Liepaja.lv
Liepājā beidzot būs zemās grīdas tramvaji: pirmais vagons jau nogādāts vēju pilsētā
Jaunais Liepājas zemās grīdas tramvajs no prāmja Liepājas ostā dodas pilsētas ielās.
Novadu ziņas
2020. gada 19. novembris, 06:23

Liepājā beidzot būs zemās grīdas tramvaji: pirmais vagons jau nogādāts vēju pilsētā

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Liepājas ostā nedēļas sākumā ieveda pirmo jauno Horvātijā ražoto Liepājas zemās grīdas tramvaju. Liepāja ir vienīgā pilsēta Latvijā, kurā kopš padomju laikiem nav atjaunots novecojušais tramvaju vagonu parks. Jaunais tramvajs vēju pilsētas ielās gan vēl šogad nesāks kursēt, jo Covid-19 krīzes dēļ Liepājā nevar ierasties horvātu speciālisti, kuriem vietējie tramvajnieki jāapmāca jauno transportlīdzekļu vadīšanā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunie zemās grīdas vagoni speciāli Liepājai top Horvātijas galvaspilsētas Zagrebas rūpnīcā “Končar – Electric Vehicles Inc”. No Zagrebas tos pa zemes ceļu transportēs līdz Vācijas pilsētai Travemindei, no kurienes ar prāmi pārvedīs uz Liepāju.

Jaunais tramvajs uzsāk ceļu uz Liepāju:

Pagaidām vēju pilsētas ielās pa Baltijā vecāko elektriskā tramvaju līniju, kura atklāta 1899. gadā, vēl kursē padomju laikā nu jau neesošajā valstī Čehoslovākijā ražotie “Tatra” tramvaji. Zīmīgi, ka drīzā nākotnē pa Liepājas ielām nu trauksies vēl padomju laikā neesošajā valstī Horvātijā (bijušās sociālistiskās Dienvidslāvijas sastāvdaļa) ražotie vagoni.

Liepājas ostā pienācis pirmais jaunais zemās grīdas tramvajs

Liepājas ostā ievests pirmais jaunais Horvātijā ražotais Liepājas zemās grīdas tramvajs. Jaunie zemās grīdas vagoni speciāli Liepājai top Horvātijas galvaspilsētas ...

gallery icon
21

Depo jaunais tramvajs stāvēs, līdz ieradīsies speciālisti no Horvātijas apmācīt tramvaja darbiniekus, kā ar jauno transportlīdzekli rīkoties. Tā kā Horvātijā ir augsti Covid-19 saslimstības rādītāji un ar “Končar” saistītajos uzņēmumos ir karantīna, tajos pašlaik ir problēmas ar personālu. Līdz ar to nav zināms, kad horvātu speciālisti varētu ierasties Liepājā, informē Liepājas domē.

Jauns.lv jau rakstīja, ka 2018. gada novembrī “Liepājas tramvajs” ar Horvātijas uzņēmumu “Končar – Electric Vehicles Inc” noslēdza līgumu par sešu jaunu tramvaja vagonu piegādi, savukārt šā gada augusta vidū tika parakstīts līgums par vēl sešu vagonu pirkšanu. Līdz ar to Liepājai, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, būs sarūpēti jauni tramvaji.

Jaunais Liepājas tramvajs iebrauc pilsētas tramvaju depo:

foto: Liepaja.lv
Jaunais Liepājas zemās grīdas tramvajs no prāmja Liepājas ostā dodas pilsētas ielās.
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās